Freja Trulsdotter – om bloggen & om mig

IMG_9020

Mitt namn är Freja Trulsdotter Nordström, 23 år gammal. Jobbar som personlig assistens och bosatt i södra Stockholm ihop med min storasyster och hennes fina familj. Äger en häst som heter Son of a Liar, mest känd som under namnet Ior, en welsh cob korsning jag tillbringar större delen av min fria tid med. Har en mängd olika intressen, där hästeriet är störst men med kanske lite mer ovanligare inriktningar… Jag är en dansande glad själ som älskar att leka med hästarna, dansa, fotografera, uppleva nya platser, lära mig nya saker och att träffa nya intressanta människor.

För övrigt så älskar jag att skriva, det är därför bloggen finns. Jag vill dela med mig av mitt liv för att kunna inspirera andra att också följa sitt hjärta, lyssna på sig själv och våga följa sina drömmar.wpid-397339_2833671753586_1425742655_n.jpgwpid-img_20150614_002415.jpg

TORNERSPEL & BERIDET BÅGSKYTTE med NORDIC KNIGHTS

Jag rider som den ”Svarte Riddaren” i Nordic Knights Tornerspels lag och deltar även på deras bågskytte-shower klädd som mongol. Mina vapnen som jag rider med är gjorda av NKs grundare och mästersmeden Patric Fälldin, där flera av dem har mongoliska drag. Varför jag rider i det temat är för att det på riktigt ligger i blodet då min gammelmormor var halvmongol.

Mitt intresse för tornerspel började med att jag tyckte att det var en rolig träningsform tillsammans med min häst samt att jag alltid har haft ett intresse för att springa runt i medeltida kläder och vandra tillbaka i tiden. Hela resan startade sedan när jag hittade Nordic Knights och efter första riktiga träningen var jag fast. Sommaren 2012 debuterade jag och min dåvarande häst Jacquard vårt första tornerspel och deltog på vår allra första show i beridet bågskytte, under medeltidsdagarna på Lilla Tyresö slott. Hela resan från första träningen till senaste spelet kan man hitta och läsa om här i bloggen. Idag deltar jag på eventen tillsammans med Ior som gjorde sin debut tillsammans med mig sommaren 2015. Under kategorin ”Vägen till tornerhäst”, kan man läsa om hans resa från beslut till debut.

Man kan säga att både tornerspelet och bågskyttet är två nördiga plus i kanten. Jag har inga som helst ambitioner eller planer på att tävla något dessa grenar, utöver uppvisningarna.

IMG_024011330033_10206037581677479_2161512414624010206_n

FRIHETSDRESSYR

FD känns som det största intresse inom hästeriet just nu då det har gett mig en otrolig mycket bättre och klarare relation till mina hästar. FD som jag tränar är efter horse-visions koncept och skiljer sig helt från traditionell hästhantering och från NH (natural horsemanship). En tydlig och fin förklaring finns på horse-visions hemsida, om ni klickar på länken →HÄR←

Sedan ett par år tillbaka har jag fördjupat mig i detta tillsammans med mina hästar. Jag åker tillsammans med Ior och tränar regelbudet ett par gånger om året för Rebecca Dahlgren, Therese Granlund och en till två gånger om året för den tjeckiske mästaren Honza Blaha.

Jag och Ior har utöver det deltagit i alla stegen av Rebeccas intensiva utbildning inom frihetsdressyren som är upplagt på 4 steg. Vi har även deltagit i steg 1 av Rebeccas intensiva utbildning inom trick och tolerans som även där är upplagd i 4 steg. Varje steg har innehållit fem intensiva dagar med praktik och teori som fördjupat sig i ämnet.

Jag har själv haft ett fåtal elever efter deras förfrågan då de har sätt mig och Ior träna, men marknadsför inte mig själv som tränare. Jag har en önskan att kunna hjälpa andra till att få en roligare och mer trivsam vardag med sina hästar, men mitt stora fokus just nu ligger på att utbilda mig själv. Jag har en egen kategori om frihetsdressyren i bloggen, klicka gärna in er på den! Där har jag delat med mig om mängder av upplevelser inom den fantastiska träningsformen.

IMG_3186IMG_9388

IMG_4610

Fotografering och bildhantering

Mitt fjärde stora intresse är fotografering. Sedan jag var liten så har jag alltid trivts att stå bakom kameran timme efter timme. Glädjen över att fånga det perfekta och ärliga ögonblicket på bild är något jag kan leva länge på. Detta gör jag på hobby-nivå, men jag har ett stort intresse för och utveckla betydligt mera genom både praktik och teori. Grunderna i fotograferingen samt bildhantering lärde jag mig under ett år på media-linjen. Under gymnasiet gick jag kursen Fotografisk bild A och fick med stor säkerhet högsta betyg. Jag har jobbat och haft mindre fotograferingar på efterfrågan. Mycket billigt då jag är så gott som självlärd och outbildad med gammal utrustning.

Bild: Min systerdotter Selma-Lo

IMG_7969

Jag har förutom dessa stora intressen en enorm stor vilja att lära mig mera av allt som verkar det minsta roligt, nyttigt, själakärt… Jag vill hantverka, designa, sy, dansa, kunna konstra med eld, spela musik, teckna, måla, författa, filma… Listan kan göras lång… 

Logga

Det här är mitt liv där jag uppdaterar och raderar som jag vill.
Hoppas ni får med er något tillbaka när ni går,
och lämna gärna en kommentar efter er först ♥

Med all kärlek. / Freja

IMG_1685

2 Responses to Freja Trulsdotter – om bloggen & om mig

  1. harriet borgman

    Gullungen vicken fin blogg !!! det e sant satsa på det som känns rätt och njut av livet , jag har funnit det nu på Sigtuna museeum, och jag kommer att fortsätta njuta kramiz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>