17 februari, 2013 by

Friendship ♥

2 comments

Categories: Frihetsdressyr

Oj vilken vändning den här dagen fick. Söndagar brukar vara inte-behöva-göra-något som resulterar med en lätt ångestkänsla… osv. Har precis kommit hem från stallet fylld med lycka, motivation och adrenalin. Världens bästa Hanna kom över och vi lekte hela kvällen med mina hästar från marken, en åt gången. 

Såhär jobbade vi med Ior.

Hanna fick hjälpa mig lite till en början. Hon har lite mera erfarenhet trots att hon är två år yngre, så har hon jobbat med sin häst längre från marken än vad jag har med mina. Plus att jag känner mig säkrare sen med min egna kroppskontroll när jag själv först fått betrakta någon annan duktig jobba med hästen. Vilket är otroligt viktigt, man ska kunna läsa av hästen och vara tydligt med vad man vill på samma gång.

Först checkade vi av att flytta bakben, framdel, backa osv innan vi vande honom med (hjälp)redskapet som kallas för sticker? Det är som ett längre spö med ett långt snöre på, ser nästan ut som en långpisk fast det är mer en pinne än ett spö. Det gjorde vi klassiskt genom att han ska lita på att vi inte ska slå ihjäl honom med den, att den inte är farlig, samt att man ska kunna svinga snöret över ryggen på honom. Sedan så svingar man över snöret under rörelse också, hela syftet är att hästen ska komma till dig, vilja komma till dig och finna tryggheten hos dig. Handlar mycket om känslan och rätt ögonblick, det är mycket att hålla koll på… Gick förvånansvärt riktigt bra mot slutet då han följde mig lös trots att jag svinga snöret över ryggen på honom. Tillslut var det nästan lite för roligt och han kastade med huvudet och nästan så han var snabbare än mig, man får hitta gränserna också tror jag. Så gullig, tuff, snäll och ball men ändå samtidigt så skeptisk. Det är en lång väg att gå om jag någonsin ska kunna få honom att släppa kontrollen, och helt fullt ut lita på mig, vildingen. Men åh vad jag älskar min häst, sanslöst mycket.

My wolrd’s greatest

602021_10200252754460414_1278662927_n (1)

Så himla glad att jag har Hanna som vän, en riktig sådan för livet, någon att riktigt kunna snacka filosofi med och emellan det skit om allt eller inget.♥

/ Trulsdotter

2 Responses to Friendship ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>