Hjälp vad fort tiden går. Ibland är man dock sjukt trött och på dagarna brukar vi somna till haha… Men när man väl kommer igång vill man aldrig sluta! Jag körde första passet redan 8.00 imorse och det andra trax därefter.

Problemlösning med Christofer. 

 • Idag jobbade vi från marken och jag fick lära mig hur jag skulle göra. Vi jobbade med ställningen, öppna och slutna. Som Christofer sa så finns det inget man inte kan utföra från marken som man kan från ryggen. 
 • Imorgon ska han undervisa med sin egna häst först, han ska visa hur han jobbar med honom från marken.
 • Syftet är att jag ska komma åt Jacken bättre då lite enkelt förklarat, eftersom vi har sådana problem i vänster. Det blir också bra uppvärmning då jag kan se till att han ställer rätt utan att fuska. Helt plötsligt har jag fått mer inblick på hela hästens kropp… Känner genast för att plugga upp anatomin igen. 
 • När jag satt upp sen var ställningen/böjningen något lättare än igår. Han kunde släppa efter självmant bättre, även om det bara höll några steg innan han ställde om sig så var det bättre. Och bara lite bättre är också framåt, så jag inser vilket jobb jag måste lägga ner. 
 • Vi använder oss av kapsonen väldigt mycket så det är något som ska införskaffas.
 • Han hade i övrigt mycket mycket bättre balans idag. Gick inte alls emot bettet som han tidigare gjort. Även om han var i lite för hög form, så var han i en bra form och hade bra takt och balans. Syftet är ju sen att man ska kunna lägga honom i vilken form som helst när som helst utan att han går emot bettet.
 • Känns så sjukt bra att vi är just här just nu, imorgon är sista lektionen och sen måste jag jobba på egen hand. Men det känns bra, känner mig mycket säkrare på vad jag ska tänka på.

Horsemanship/trick för Rebecka

 • Det är så kul, vill bara hålla på i all evighet!
 • Vi upprepade vallningen, som gick bra.
 • Sedan tränade vi på att ”skicka iväg”, övningar som man ska ha nytta av i lastning sen där han skickar in hästen i tramsporten. Det gick hyfsat fort för mig att lära mig och han var så duktig så.
 • Imorgon ska vi som sista lektion få lite mer utmaning och träna på ”tolerans övningar”, där man ska träna med vickbräda och grejer. Min kära mor kommer vara till hands så film/foto kommer troligen upp då!
 • Tricken då. Gick framåt, sakta men säkert. Han slår riktigt fint med frambenen på spansk skritt och 4 gånger i rad fick vi honom att gå ner hela vägen på knä i buga. Äntligen har han börjat fatta att man kanske borde backa lite med bakbenen så det blir lättare.
 • Problemet är bara att han nästan koncentrerar sig mer på godiset än på vad han gör så han inte riktigt förstår varför han får godiset när han är där på knä… knasen.
 • I spansk skritt är han lite för sprallig, innan han kan slappna av riktigt så vet han inte riktigt vart han ska ta vägen. Men det blir nog garanterat bättre med tiden när han vänjer sig lite mer med vad vi håller på med.

Nu ska vi snart tillbaka till stallet, kolla i deras butik och rida/trickträna lite själva. Då tänkte vi fota så det kanske kommer upp några bilder ikväll. :)