Horsemanship & Trick för Rebecka 

Började först här, så himla kul vad vi går framåt!

 • Repiterade övningar som gick super för att sedan utöka till vallning. Där jag står och ”leder” honom från bogen. Sista övningen så kunde jag enkelt styra honom lite hur som i ridhuset och slalom genom koner med små rörelser.
 • Lärde mig också att flytta Jacken sidvers under longering.
 • Ska bli så kul och se vad för nytt vi får lära oss imorgon! Rebecka tycker att jag lärt mig rätt fort med kroppshållningen som för vissa tagit längre tid att lära. Haha jag som alltid brukar vara så seg… så kul att höra!
 • Tricken gick bra, i buga vågade han går ner hela vägen två gånger. Och spansk skritt lyfte han riktigt fint, så vi övande varannan ben framåt nu.
 • Lite senare på dagen (nyss typ) så repiterade jag allt själv (med Hanie som sällskap och hjälp till buga) och det gick så bra! Även tricken då han vågade gå ner hela vägen i buga och även stanna kvar en stund. Lite godis och hästen lär sig fort…. Hoppas bara att att det fortsätter gå framåt nu till de två sista lektionerna! :D

Akademiskt för Christofer
Inte lika roliga nyheter här…

 • Ännu en gång hade vi svårt för vänster varv. Blev lite lättare när vi satte på kapson, men inte mycket. Christofer satt också upp för att känna på honom och han sa det att skillnaden mellan höger och vänster varv är såpass stor att det inte är riktigt rätt till.
 • Det kan vara muskelminne efter allt med tänderna men det kan lika gärna vara något annat som gör att han spänner sig i nacken.
 • Det blev bättre när han från marken böjde/ställde honom med hjälp av kapsonen, men ändå så ställde han om sig till höger så fort han fick eftergift, och släppte aldrig efter självmant.
 • Så jobbigt som han var nu har han aldrig varit, kan vara för att vi äntligen rider för en bra tränare då problemet kommer fram mer. Då han självmant ska kunna ställa rätt och gå med eftergift samt själv söka framåt till handen med vänsterställning.
 • Känns iaf som om jag är på rätt ställe för detta problem. Om inte Christofer hittat en lösning kommer han vägleda mig vilket fall som. Jag fick också klart för mig att jag kommer få MYCKET jobb framför mig. Skriver mer detaljer när jag är mer säker.
 • De bra grejerna då. Han hade mycket bättre balans och bakbensrörelser idag! Och jag sket i westerntyglarna så fick mer koll på sitsen och händerna och allt!

Blev väldigt väldigt mycket text denna vecka! Men det får ni leva med, i framtiden kommer det bli mycket roligare uppdateringar med det här nya intresset för hästarna!
Hellekis, horse vision, var har ni varit hela mitt liv..?