Tränade först för Christofer. 
Kändes inte så speciellt bra, kände mig helt handikappad som om jag inte kunde rida alls. Störde mig på westerntyglarna (rider typ aldrig annars med dem) och fick inte ordning på sitsen. Men det är bara och byta tyglar och tänka på att jag är ganska ovan med nya sadeln och bettet och framförallt ridsättet. Trots allt hade Jack bättre balans idag, dock hade vi jättejättemycket problem med vänster sidan som vi inte hade igår, med ställning/böjning då. Finns på film detta pass, har inte vågat kolla än haha.

Horemanship för Rebecka

  • Vi upprepade gårdagens övningar, vilket gick super. Börjar få bättre kläm på det nu!
  • Sedan började vi träna på att longera där jag hade lite svårt för att hitta min kroppshållning i början, men så fort jag kom på mig själv gick det även där super. Små detaljer som är så himla viktiga att tänka på!
  • Vi longerade sedan mellan två koner, så det vart som en trekant mellan mig och konena, där jag longerade honom i en 8-volt. Även där hade jag svårt i början, men när jag hitta hållningen och kunde visa honom vägen på rätt sätt och då gick det genast mycket bättre.
  • Det är som att lära sig ett nytt språk från grunderna, kroppsspråket. Jag har alltid haft intresse för horsemanship, men för en gångs skull börjar jag själv förstå hur jag ska ta nytta av allt!


Idag började vi även träna på lite trick!
Vi ska koncentrera oss på buga och spansk skritt denna vecka.

  • Började med att träna buga med hjälp av en lina och lite godis. Vi kom nästan hela vägen ner,  min duktiga lilla häst!
  • Spansk skritt övningen var lite svårare för att han tiggde, men när han koncentrerade sig så lyfte han riktigt fint på benen ibland! Så himla kul verkligen!!

Nu fick vi lite bilder också! Inte redigerade dock pga av brist på PS och bara några då internet är så segt och det tar ååår!

 

Våra fina hästar, är så kär i bilden! Hanna tog bilderna förutom den på oss och goa getterna som Rebecka tog.

Hoppas och vet att Ior har det toppen hemma med bästa Sara som tar hand om honom! Hon ska nästan ha betalt för att hon är så duktig dessutom… Hoppas bara han skötte sig i dressyren idag också min lilla prins! Åh vad man saknar honom när man ser sötbilderna ♥