9 januari, 2012 by

Jan 2012, vecka 2, dag 1.

2 comments

Categories: Jan 2012, en början.

Kände för att detta ämne ska få ett eget kategori, då det troligen kommer komma mer från det i framtiden… :)

Första dagen – första passen.

Tränade först för Rebecka i horsemanship, vi körde från grunden kan man säga. 

  • Vi tränade på att Jacken skulle hålla sitt avstånd från mig, alltså att jag tänker mig en bubbla runt mig som han inte skulle träda in. Just det är inget nytt, man har alltid hört det förr men jag har aldrig riktigt tänkt på det.
    Man gör det för att hästen inte ska ”träda in” och ”ta över” som ledare lite kort förklarat.
  • Sedan tränade vi på att flytta bakdelen, sedan bogen vilket var lite svårare och jag hade svårt att hitta hur jag skulle stå.
  • Vi tränade också på ”Jojjon”, där man ska backa hästen bara genom att vicka på fingret för att sedan bjuda in den mot dig igen. En riktigt rolig övning som Jacq hajjade rätt så fort.

Bara sådana här basic övningar gör så sjukt mycket och det är så grymt många hästmänniskor som aldrig tänker på det.

Lite senare red jag för Christofer, en grym tränare måste jag säga redan nu. 

  • Vi skritta rätt länge, då jag först skulle få honom att sänka sig och slappna av vilket tog ett tag. Han snackade mycket om hans bakben och rörelser. Så sjukt mycket info att jag inte riktigt kommer ihåg och kan skriva ner tyvärr fast jag har det i bakhuvudet.
  • Jacken är ju väldigt ”trippig” och snabb i sin rörelse. Det handlade enbart om hans balans mellan bak och framparti eller något sådant.
  • Galoppen gjorde Christofer klart för sig att det helt klart var han bästa gångart! Svårt att tänka sig för två år sedan då det var den jobbigaste… Men där hade han bra balans genom hela kroppen.

Vi körde också basic här, med tvåhandsfattning. Han sa att mycket kan hända på två veckor, så det ska bli sjukt intressant att se… därför jag bloggar, för att kunna analysa våran utveckling den här veckan!

Nu ska jag ner till stallet igen, mocka och träna lite till. Kanske rida lite!

2 Responses to Jan 2012, vecka 2, dag 1.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>