Det är med lite blandade känslor som jag går och lägger mig idag. Hade en riktigt duktig tjej ut till stallet, en sadelmakare som också (nästan en självklarhet?) kan kolla om ens sadel ligger bra, om den behöver stoppas om eller liknade.

Hon tog riktig god tid på sig att först känna igenom hela min häst, bogar, rygg, länd… Ja allt som påverkas av sadeln. Hon var glatt överraskad över att han… hör och häpna, var så fin! Hon klämde ganska ordentligt och han reagerade ingenting. Hon sa även att han var väldigt välmusklad, rejäl och fin. Hon sa att nio av tio besök träffar hon på hästar med sadel relaterade problem. Dessa ord gör mig glad, det gav mig en bekräftelse att jag gör något rätt. Att jag lyckas lägga upp träningen rätt och han varit noga/försiktig vad gäller utrustningen. Orden gör mig samtidigt lite ledsen…. Att det är så många hästar som far illa till för att man inte är tillräckligt noggranna med utrustningen och ridningen….

Hur gick det med sadlarna då?
Jag känner att det är lite ointressant att skriva för mycket om sadlarna, om hur dem satt och liknande, jag har efter dagen bestämt mig för att inte använda någon av dem långsiktigt. De var inte fyskam, detaljer orkar inte jag gå in på men jag är så fruktansvärt noga så dem får, trots att dem satt okej, ryka med tiden. Efter lite rådfrågande så har jag bestämt mig för att sälja den akademiska sadeln, som inte satt fyskam som sagt, som är riktigt fin, men som i slutändan inte kommer att vara det mest optimala för det jag vill hålla på med en lång tid framöver, tornerspel (30 kg extra vikt), show, action… Hoppsadeln är pernament stoppad, man kan alltså inte stoppa om den. Den satt faktiskt väldigt bra! Men, nu kommer vi till men som är problematiken med stoppningen… Den har börjat hårdna samt har en liten knöl som vi inte kommer kunna göra något åt. Det kan vi alla räkna ut att det inte alls är optimalt om jag vill behålla hans fina rygg. Den sadeln kommer jag, trots att den får ryka, inte att sälja till någon annan… Varför inte? Jag skulle kunna lätt kunna få 3000 – 5000 kr för den, utan att nämna knölen som finns och att den börjar bli hård, men vem gör ens så?? Jag vägrar låta någon annan häst gå runt med något sådant så det får istället bli en projektsadel för något annat istället… hmm.. förslag?? Stol? Sadel till trähäst? Vi får la se. Den är lite helig för den har varit med Ior typ hela hans liv här i Sverige haha… galet egentligen!

Jaha… vad ska jag ha nu? Jag vet inte riktigt men min spontana tanke är att hitta en engelsk dressyr/allroundsadel som passar både mig och hästen min. Som jag kan ha på uppvisningar, om jag pimpar den lite såklart ;) annars så får jag leta runt lite vad som finns på marknaden…. Huvudsaken är att den ska ha en fast bom, och att den ska sitta bra på hästis bästis ♡

Jisses…. har alltså fem överflödiga sadlar just nu som borde säljas…. Syrrans ponny Hugo lånar en av dem… + en bomlös jag inte alls använder… Lyxfällan nästa??? 😂

image

Vi 2012 ♡