12 april, 2016 by

Tid finns inte, det finns bara nu.

3 comments

Categories: Frejas vardag

Sitter här på jobbet och fick lite massage av en kollega… Får mig att inse hur länge sedan jag unnade mig något sådant, det bara rös över hela kroppen. Hela jag måste nog vara en knut haha! För övrigt så har jag ont i den högra handleden också… Måste vara för att jag har ridit runt med vapen och skjutit båge hela helgen…. Dansade gjorde jag igår kväll också efter ett kortare uppehåll, insåg hur mycket jag älskar det som träningsform, konstform… Och att jag borde träna mera hemma, att jag även borde bygga lite fler bågskyttemål samt börja kasta kniv igen… Det finns så mycket roligt och göra att det egentligen bara är och sätta igång! Vad väntar jag på.. egentligen? Att få allt och hålla ihop, att bibehålla en balans är något jag tror att man alltid behöver kämpa med här i livet. Tiden är aldrig på vår sida ändå, så varför stressa över något som ändå inte finns?

Det var nattens tankar och ohlala… Mailade precis ett företag och beställer snart hem ett x antal facklor att börja toleransträna lite hästar mer…. Och Ska nu hoppa över till att se över lite mer från helgens bilder… And life goes on! 

IMG_5207

3 Responses to Tid finns inte, det finns bara nu.

 1. Jessica

  Hej Freja! Roliga att läsa om era äventyr :) Nu behöver jag lite rådgivning igen! Har börjat träna följande arbete AR med min 3-åring och det går rätt bra tycker jag men en sak undrar jag över. När jag backar framför honom och har honom böjd och ställd med hjälp av spöet vid bogen så vill han gärna förekomma mig så istället för att ha pannan mot min mage så har han ytter öga mot mig och är liksom snabbare att vända än vad jag är. Är det ok eller något som jag behöver rätta till innan jag går vidare? Ytter framben kommer i riktning mot mig. Om jag går väldigt långsamt så kan han ha pannan vänd mot min mage men så snart jag går i normaltempo så vill han vara steget före och vända lite snävare än jag tänkt mig. Rörigt förklarat kanske :) Med vänlig hälsning, Jessica

  • Trulsdotter Post author

   Hej Jessica! Vad roligt att du tycker det, blir så mycket roligare att skriva då också!

   Jag tror jag ser framför mig hur du menar, just för att Ior tidigare har ställt sig precis i den positionen som du beskriver, fast i frihetsdressyren (grunderna i FD och AR påminner en del om varandra). Det är lite svårt för mig och förklara i skrift istället för att visa, men jag ska göra mitt bästa! Jag skulle hellre vilja ha hästen lite på ytterspår om mig än så som du beskriver, just därför att det blir så mycket svårare och påverka när hästen går innanför en, man får bland annat ett huvud ivägen ;)

   När du då går i ett normalt tempo (antar att du menar på ett voltspår?) så tror jag att du skulle behöva flytta bogen på honom mera med hjälp av spöet tills han hamnar i ”rätt position” igen. Tänk dig att du går på en mindre volt och att hästen följer dig fast på en liten större volt. Har du testat att gå längst staketet också? Då går ju hästen på ett rakt spår längst staketet men du en bit innanför spåret, samtidigt som hästen har pannan mot dig. Försök och ha den position känslan även på böjd spår. Använd bara spöet mot bogen när du behöver korrigera, låt den annars vara sänkt i backen samtidigt som du går så blir det lite tydligare för hästen också.

   Hoppas det inte vart ett för rörigt svar nu! Och TACK för förtroendet, hoppas jag lyckas hjälpa dig lite. Lycka till!! :)
   / Freja

 2. Jessica

  Ja precis så är det och han gör samma sak i frihetsdressyren. Ska försöka rätta till det så som du beskriver. Tack!!! Mvh Jessica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>