Hej på er!
Nu är jag hemma igen, trött men fylld med energi! Intressant känsla va? Jag är så inspirerad efter den här helgen och fick en riktigt kick att sätta igång med ”saker och ting”. Kom hem precis som jag trodde med ny motivation, en liten förväntansfull känsla för året som kommer och med lite andra roliga nyheter. Som att jag kommer och få extra jobba lite med det här… Ja precis, jobba med saker som har en koppling till tornerspel och hästar, hur fantastiskt roligt låter inte det?? Ni får veta mer när jag vet mer. Blev i alla fall otroligt glad över erbjudandet och tackar självklart JA! :D

IMG_5446

Helgen tillsammans med Nordic…

Förra året bestämde vi oss för att testa på och ha lite träningshelger ihop, vårt fina gäng, och det här blev årets första som blev så lyckad! Vi var tio ekipage med häst på plats, både nya och gamla ryttare + en hel drös grymma väpnare. Kan lika gärna dra upplägget så får ni veta vad vi tränade på, och sen mer detaljerat om träningen allt eftersom jag lägger upp bilder från helgen…

Lördagens upplägg…

…var så att riddarna började med att träna på tornergrenarna där du plockar kuddar och fångar ringar med ett spjut eller en pik, på både raka och böjda spår… Efter det så hade Nordic Knights barocka damer plats på arenan för sina värjövningar, där de plockade små ringar med sin värja i skolorna öppna, sluta och förvänd sluta… Efter lunchen så var det introduktion för nybörjare från backen i beridet bågskytte… Medan de nya övade så tränade vi mer erfarna för oss själva, från backen här med… Därefter tränade de erfarna ekipagen, alltså där både hästen och ryttaren typ vet vad dem sysslar med ;) och därefter fick de nya hästarna introduceras för bågskyttet…
Efter det hade vi avdelningsridning, där alla ekipagen deltog i att träna på att möta och vara bredvid främmande hästar (tänk typ kadrilj träning)…. Tills sist var det middag och mingel…

Söndagens upplägg…

…började med förberedande träning för tornergrenen ”man mot man”, med handklappningar, möten och tillslut även med sköldar och bofferlansar… Därefter tränade de Barocka Damerna på sin lilla bana och tillslut så tränade riddarna lite individuellt, där några tränade grenerna spjutkastning och svärd och några andra fortsatte med man mot man träningen…. Sedan lunch och så hemfärd….

Vi hann med andra ord med och träna på massor!

Och än finns det så mycket mer och träna på! Så otroligt roligt med nya ansikten också, älskar när det kommer nytt folk!! Jag känner mig själv otroligt nöjd efter helgen. Det var trevligt och så en väldigt fin anläggning som vi hade hyrt in oss på… Ior skötte sig exemplariskt (som alltid) och verkade nästan lite mallig över det… Jag har precis lagt in enormt mycket bilder på datorn så hoppas jag lyckas lägga upp en del i veckan med lite mer detaljer om själva träningen. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, dö lite kanske? Innan jag åker iväg till stallet igen och tar in de små liven tillsammans med en fin stallkompis. Allt blir så mycket roligare när man gör det tillsammans, eller hur? Så jag hoppas verkligen att vi kommer att fortsätta ha dessa träningshelger som tradition ett par gånger om året och att fler lockas att komma och träna tillsammans med oss!

Så. Hoppas eran helg har varit lika givande, på ett eller annat sätt! Så hörs vi igen. Puss o kram och TACK för att du läser.♥

IMG_6214