Klockan 06.10 rullade transporten från stallet med Ior installerad i släpet… Min grymma mor bakom ratten och jag här bredvid. Ja, jag vet. Jag borde vara den som kör, men det kommer… det kommer… Bara mysigt att ha min kära mamma med på äventyr så länge! Nu när vi inte bor ihop längre.

Innan så hade Ior karusell i boxen. Tänk att det var så otroligt mycket lättare sist när vi skulle åka iväg och sätta på skydden för resan, då stod vi ute på ridbanan och jag kunde lättare ställa kravet ”lugn” på han. Gången innan den gången var det kaos, då slet han sig vid par tillfället, hade rally på ängarna och jag fick ringa efter hjälp då jag mentalt inte orkade ta tag i problemet själv. Tänk vad mycket den här hästen lär mig! Tack vare alla utmaningar han ger mig. En väldigt speciell sak som att min nästa häst (troligen unghäst), kommer att lastttänas på ”mitt” sätt. Många gånger innan jag ställer kravet att den ska åka. Jag skulle säkert kunna träna Ior också, men han står ju så fint när han väl står där och det är nu för tiden aldrig några problem och lasta egentligen… Bara timmen innan man styr åt det hållet. Då kommer FD träningen väl till hands kan säga, så last träning är inget jag känner att vi behöver lägga tiden på. Man väljer ju vad man vill träna. Den stora utmaningen är att få min RBE häst att stå still på alla fyra så att man kanske kan fläta svansen och ta på skydden… Utan att det ska ta en evighet. Jaaaa… det är en jäkla utmaning. En mental sådan.

Anyway, jag och min karusell häst är påväg mot träning. En hel helg med andra härliga människor! Det står tornerspel och beridet bågskytte på schemat. På söndag eftermiddag åker vi hem igen, troligen med ny härlig motivation och energi!

image

image