…. höll på och flyga av idag!! Hästen min travade och så kastade han sig åt sidan då några rådjur hoppade ut ur skogen. Tror ni inte min barbacka sadel åkte heeelt åt sniskan då? Och där på ryggen sitter jag utan huvudlag på min häst. Men vet ni vad, det gick bra, det gick så jäkla bra att han stannade innan jag hann tappa balansen ännu mera!! Tänk er att man hinner tänka ”nu flyger jag” och förbereder sig för hur man ska falla…. och så ba bom, ”nej men det gjorde jag visst inte!” Typ haha… så det var bara och räta till sadeln och träna vidare :D

…Och det gick grymt bra idag!!! I princip hela passet utan huvudlag och vi klarar av mer och mer… Jag jobbar mycket på att han ska slappna av, ha huvudet lågt i alla gångarter för att vi sedan ska kunna ta upp honom i formen (inkluderar min tränare när jag skriver ”vi” där)… Så coolt, att kunna reglera hästens form utan vare sig tyglar, grimma eller träns! Och vi är på god väg vågar jag säga. Ska bli otroligt roligt och få träffa vår tränare (Rebecca Dahlgren) igen om exakt två veckor, och se om hon tycker vi har utvecklats sen senast…

Den här statusen skrev jag i veckan…

image

Och den där jäkla bulle övningen har gett oss en enormt större kontroll!! Kunde jobba Ior på en ganska så liten volt i galoppen nu, helt utan huvudlag, båda varven och det gick såå bra!! När vi tidigare flängt runt lite i galoppen och jag knappt kunnat styra haha… wild and crazy på den också.. ;) Nej men nästa häst jag utbildar inom FD kommer jag inte att galoppera på utan huvudlag innan styrningen sitter precis som den ska haha 😂

Lite bilder från idag ♡

image

image