Jag är en tävlingsmänniska, har de rätta nerverna för det. Blir nervös på ett bra sätt, sådär peppande eller sådär lyckligt nervös och energiskt. Men jag har också lagom mycket krav, kan ha för mycket krav på mig själv (ja jag erkänner), men jag har aldrig några krav på hästen. Verkligen aldrig. Mål, det är det vi har men jag skulle aldrig bli besviken på min häst. Därför har jag också alltid anpassat mig efter mina hästar genom alla tider. Känner jag att tävling inte är för dem, då tävlar vi inte. Jag anser att man tävlar egentligen bara för sin egens skull, aldrig för hästens. Men det positiva med tävling för hästen är de tydliga målen man sätter upp, planen med träningen och kanske ens egna glada vilja som smittar av sig på hästarna. Nu spånar jag bara, skriver det som kommer upp…. Det finns MYCKET och säga om tävling med hästar, om de olika grenar som finns och nivåer, vad som är positivt… negativt… Det finns vidriga exempel, det finns rena drömsagorna. Jag är inte emot tävling, tvärtom. Däremot är jag emot att man sätter tävlandet framför hästen, det är aldrig okej.

Jag och Jazzo IES, en drömhäst. 

Tavlingsasongen_2008_From_januari_Vilken_vilka_hastar_tavlade_du_Lokalt_Miramis_Bonito_Dixie

Jag vill börja tävla igen!

Det är väl kanske det jag saknar mest från ridskoletiden, alla lagtävlingar och hela tävlingssammanhangen. Har tappat räkningen på hur många olika hästar jag har startat, vid ett tillfälle var det fem olika individer på en hel dag. Jag har ridskolan att tacka för mina tävlingsnerver. Då var det lite dressyr, men mest hoppning som gällde. Nu så vill jag börja tävla igen, men inte hoppning, inte dressyr… Jag vill börja tävla i beridet bågskytte!! Fick upp ögonen för det… Och en till gren… något som varit en dröm länge… Distansridning! Min nästa häst ska bli en distanshäst och vi ska resa världen över…

Det är inte tävlandet i sig som lockar, utan det är utvecklingen… upplevelserna…. och målen att hela tiden bli bättre och att kunna se tillbaka på resan och resultaten…. Att faktiskt anmäla sig till ”den där” tävlingen får en att ge sig fan på att träna noggrant också haha…  Hade det funnits tävlingar i frihetsdressyr i Sverige så hade jag satsat på det ;) Förutom tävlandet så är jag också riktigt sugen på show och uppvisning… Där passar ju frihetsdressyren och toleransträningen in… klurar fortfarande, vad kan jag och Ior egentligen visa upp idag? Och hur ska vi utveckla det? Egentligen så är han ju redan en show-häst, tornerspelen är en enda stor show… jag får inte glömma det, fantastiska Ior….

Nej vi har MYCKET att se fram emot! :D Ska först kolla upp lite saker och ting och detta är inget som kommer och ske över en dag, men jag hade verkligen lust och dela med mig av mina planer till er som läser min lilla nätdagbok… Bågskyttet kanske vi tar i höst, annars så har jag lovat mig själv att satsa på allt detta nästa år.

bästa
Jag och Ior 2012 tror jag… Skuttetiden.♥