Precis släppt ut ponnysar, ätit frukt-fukost, läst ikapp favorit bloggar och sitter nu med sista koppen kaffe och ska anteckna lite om senaste dagarnas träning.☆ Klockan är bara 07.15 haha… Men jag blir alldeles lycklig av att ha kommit igång tidigt på morgonen. Finns ju inget bättre än morgon fodring av de små djuren.

Snart ska jag göra ordning i stallet för Ior… sen ska vi träna. Vad ska vi fokusera på idag då? De två senaste dagarna tränade jag hjälperna för ridningen utan huvudlag, vi fick igenom MASSOR igår.. Det var såå bra och såå behövligt!! Jag fick verkligen chansen att förtydliga vad vissa hjälper betyder… Problemen vi har kom fram så tydligt och jag fick igenom de rätta hjälperna och lyckades förklara för honom vad jag ville. Han är inte den mest pålitliga hästen om man säger så… Så just nu tränar vi med huvudlag på fast jag använder inte tyglarna alls, utan sitsen och så rid-sticken… Egentligen lyssnar han grymt bra på sitsen så sticken behövs knappt, men sticken är min broms och nödstopp om man säger så… de ersätter tyglarna jag annars har och de är mina verktyg. Så just nu använder jag dem ganska mycket så att han ska förstå exakt vad jag vill när jag använder dem… Det jag tränar mycket på är att kunna stanna honom avslappnat…. Eller hur man nu säger… Nödstopp utan att nita… haha.. Jaja,  kan försöka förklara framför datorn sen ;)

Till ämnet… vad ska vi göra idag? Lite dressyr tror jag, så får han vila från sticken och FD träningen (vi har kört lite mark också dessa dagar). Sen så trick tränar vi lite!! För det ska jag försöka lägga in så ofta som möjligt.. Låter som en plan :D

image

Känns helt galet… Just nu är min syster friskare så hon kan sköta sina hästar själv… sen så tränar jag bara Ior just nu av olika anledningar, vi får se hur det blir i framtiden… Hur som helst… att bara ha en häst och sköta, pyssla med..? Blandade känslor där. Blir alldeles rastlös… Men det kanske är bra för oss en period… ♡ Hittade dock min drömponny på annons… Precis den typen av häst jag ska ha i framtiden… på annons… NU!? Bäst jag köper en triss lott så får vi se….