Tornerträning Tillsammans Med Nordic Knights
14/2-2016

huggebus

Årets första, och Hugos första någonsin!

Träningarna framöver kommer att fokusera mycket på själva ridningen, dressyren och kontrollen. Tidigare har det mest fokuseras på vapenteknik, vilket är för sig otroligt viktigt när man som vi gör, rider med skarpa vapen. Men det är minst lika viktigt att kunna göra mer med hästarna än att bara kontrollerat rida fram och tillbaka (något som vem helst klarar) och slå på frukter… Vad är matchen med det? Vi kommer alltså under det här året träna mer på dressyen. Som exempel, kunna galoppera slalom emellan man slår ner frukterna, mycket mer kontrollerat och mycket coolare!

Visst kan man vara som en galen vilding när man fightas med sina fiender, men jag vill vara den smidiga, listiga som klarar av att slingra sig runt dem…. 

IMG_5124

Första träningen nu så red vi på en liten bana som bestod av..

1. Tre till fyra stolp som man skulle rida slalom mellan… På stolparna fanns det kuddar som vi slog ner med våra värjor (alla använda det denna gång, men det går ju självklart att använda nästan vilket vapen som helst!).

2. En annan stolp, eller ställning av något slag. Denna la vi bara en volt runt där fokusen var att ha med sig hästens yttersida… Man kan tänka sig att ställningen är en fiende som man rider runt ;)

3. Två bommar på marken som man gör halt emellan, otroligt viktig övning! Att kunna stanna sin häst är den största säkerhetsåtgärden… Ibland har vi tränat genom att galoppera rakt fram som om det vore ett spel, där en väpnar kastar ut en kudde framför oss… Då är tanken att vi ska kunna stanna våran häst innan vi kommer fram till kudden. Under ett spel är nämligen majoriteten av publiken barn, där risken är stor att någon lyckas krypa fram på banan under spelets gång… (dock aldrig något jag själv har varit med om under mina tre år).

4. Sedan fångade vi en liten liten ring med värjan…

5. Efter det vände vi om och gjorde samma bana från slutet till början igen, utan ringen då som man troligen redan hade fångat. Denna gången bytte vi även vapenhand… (från höger till vänster hand).

Ungerfär så kommer träningarna att se ut, korta hinderbanor där vi hanterar både hästar och vapnen… Man väljer gångart själv och på så sätt ökar man svårighetsgraden successivt. Jag tränade mest i skritt med Hugo, men även lite trav. Tog det lugnt eftersom dressyren ännu inte är den bästa och för att göra hans första träning så roligt och enkelt som möjligt för honom. Han var ungefär som Ior, skräckblandad förtjusning fast några grader lägre ;) Han kommer och bli en toppen krigar ponny, den saker är jag (och alla andra) bergsäker på!

IMG_4974IMG_4975IMG_4744