Igår hade jag lite brådis i stallet, eller tja.. hade ca två timmar på mig att sköta allt och att träna åtminstone en häst, det är lite för lite tid enligt mig…. Men jag hade ett flow minsann! Det är en fördel med att kunna jobba markarbete, man får igenom mycket utan speciellt mycket förberedelser.

Ior vilar så Hugo fick träna med mig!

Så mysigt, gillar verkligen den ponnyn. Red han en sväng i tisdags också, där han bara blir bättre och bättre i grunden. Dock så fäller han enormt mycket och det märks tydligt att det stör honom, speciellt när man rider. Stackarn har knappt någon päls på vissa partier, (nej, det är ingen hudsjukdom av något slag, vi har koll på det där ;) ) säkert då han var klippt från topp till tå när vi fick hem honom, vilket troligen kan ha rubbat pälsen lite, men jaja, det blir bättre med tiden! Hur som helst så var det också en ännu bättre anledning och jobba från marken med herren.

Vi tränade lite och AR och Frihetsdressyr

Det går väl framåt med arbetet i kapsonen, där är inte jag så skicklig ännu men jag jobbar på det! Han följer mig bra och ställer om sig fint när jag byter spöhand och varv, vilket är en positiv grej att ha med sig i frihetsdressyren också. Övningen öppna går bättre och bättre och snart har vi även fått till övningen sluta längst staketet. Han har lärt sig att gå ut med rumpan när jag höjer spöet men har lite svårt för att röra sig korrekt, att inte gå i en sidepass med huvudet ställd åt fel håll. Men vi jobbar på! Kanske ska ringa min fina vän Hanna och fråga om lite råd i inlärningen hihi. Ior har jag ju lärt, med hjälp av min tränare, så jag vette fasen om jag kommer ihåg hur vi fixade till det helt ärligt haha. En dag sitter det för mig, bara och jobba på!

Frihetsdressyren däremot, där känner jag mig säker! Det var bara att ta av kapsonen och byta den mot en grimma, samt byta spöet mot en stick så kände jag mig som hemma. Han var SÅ FIN! Jisses vad han lär sig fort den lilla ponnyn. Så lugn och fin men ändå så känslig för hjälperna. Han lärde sig på två röda att flytta bogen och samtidigt slappna av/runda sig. Jag inser också att saker och ting sitter snabbare när man själv redan från början vet vilken känsla man letar efter, något jag endå har tränat på i ett par år nu… Finns risk att Hugo går om Ior tillslut i utbildningen haha, åh… Ior min Ior… MEN, oavsett vad så spelar ju också timmarna man har ihop en stor roll, tycker jag. Med Ior jobbar jag nästan daligen ihop med, vi har en helt annan relation medan Hugo delar jag vardagen med bara ett par gånger i veckan. Jag tror även det gör skillnad. 

Bilden på Hugo här nedan vart tagen för ett tag sedan, kändes viktigt och poängtera hahawpid-img_20151215_161306.jpg

Det ska hur som helst bli sååååå roligt att jobba vidare med Hugo på alla plan. Det här vad kanske andra gången jag tränade med honom från marken med sticken. Fina fina ponny! Hade gärna lekt lite med Dino idag också, syrrans shettis… Men jag hann liksom inte. Tänk om man alltid hade fått fem, sex timmar åt dagen som bara gick åt hästarna. Vilken dröm. Så den dagens insikt, jag behöver fler timmar på ett dygn, helt klart.