Fredag kväll. Två dagar kvar av veckan och två dagar har nu min häst mest hängt i hagen. Men en till två dagar i veckan nu kan han få ”stå”, helst inte mer! Inte om vi ska komma någon vart nu. Och då är han ute i en gigantisk hage från 06.15 till 21.00….. Skulle lika gärna kunna gå på lösdrift…. Hade han kommit ut vid 08.00 och in till 14.30 hade jag känt en inre stress… Men nja. Inte direkt nu då…

Helgen nu kommer jag att fokusera på ridning och eventuellt avsluta med markarbete/frihetsdressyr… Planen var sedan att jag nästa vecka ska rida lite utan huvudlag också men vi får se hur det blir med det. Är det regnigt,  blåsigt och är han i sitt temperament crazy-mood så plockar jag inte av huvudlaget. I framtiden ska det egentligen inte spela så stor roll, men på honom får jag nog överväga den tanken för resten av livet haha. Han kommer alltid att ha sina stunder där det är säkrare att inte utmana ödet ;) Med tanke på att ridbanan inte ens har staket runt om… Och att just nu i vår-mörkret inta ängen är ju lika galet som det låter.

När det gäller ridning utan huvudlag så är jag stenhård på att all kommunikation ska sitta innan man plockar av huvudlaget. Du ska veta att du alltid kan stanna din häst. Att du kan svänga hästen och att hästen kan slappna av. Jag plockar (nu för tiden) aldrig av huvudlaget och ”hoppas på det bästa”. Som jag gjorde med Jacquard…. där testade jag mig fram lite själv utan att egentligen ha lärt mig verktygen eller lärt honom vad ett ”nödstopp” betyder. Helt galet ändå men det hade varit ännu mer galet fall det hade vart Ior, vilket aldrig skulle hända. Om ni förstår…. Jacken var mycket tryggare.

Det coolaste jag fått uppleva sedan jag börjat rida Ior utan huvudlag är att han lyssnar betydligt mycket bättre på min sits. Samt att jag aldrig förr kunnat stanna honom så fort som jag kan utan huvudlaget. Signalerna jag lärt honom, som ”stopp”, är sååå tydliga. Därför är det trots allt mycket lättare än vad man tror att rida utan huvudlag. Kom igen, det är Ior jag pratar om som jag tränar detta med…. Läs mina senaste inlägg och ni förstår kanske lite vad jag menar ;)

Jag kommer och berätta lite om vårt upplägg efter helgen, då min dator förhoppningsvis fungerar. Känns så flummigt och skriva på mobilen!! Men kommer att fortsätta mina inlägg lite i den här stilen – tränings upplägg och tankarna kring dem. Hoppas ni gillar, och att ni får en toppen helg!

Kram på er!

image

image