Jag har funderat på att skriva lite om häst personligheter och då börja med Iors personlighet, den typiska RBE hästen… Jag har varit på massvis av föreläsningar om det där, och Ior är ett klockrent exempel… Blir lugn av att få röra på sig… Flykt benägen… Beroende av flocken… Har svårt för att vara själv…. Gnäggar efter andra hästar… Vill inte komma fram i hagen… osv. Idag, nu på morgonen var han EXTREM. Slet sig två gånger från där jag band upp han. Knäppade sig. Slutade med att jag slänger ut han i hagen så han fick terra sina kompisar istället för mig. Man kanske kan tycka att han ”vann” där för att göra den här långa historien kort. Men icke, spelar liksom ingen roll, och varför lovar jag att berätta den dagen min dator fungerar igen… haha… Jisses. Ior testar ens gränser ibland (ofta). Jag ÄLSKAR min häst, han är fantastisk på flera sätt. Men kanske bara därför man har det tålamodet som man har med honom… Jag skrattar mest när det händer nu för tiden, så typiskt honom. Sen idag hade han iaf skydden på sig och jag är inte så orolig när han håller på då han faktiskt är galet säker ”på foten”. MEN en dag så kan det hända något, och som min syster sa (var tvungen och ringa henne, och seriöst ställa frågan om vi ska byta hästar med varandra? Hon känner Ior, hade honom som bebis, hon vet precis..)… ”Kanske inte så roligt de gångerna då man ska prestera, åka på kurser, träningar, ha uppvisning eller när man har hovslagare, veterinär osv…”. Det blir man trött på. Svår häst i all ära, men målet är hela tiden att ha så ”normala” hästar som möjligt. Mission impossible typ….

image

Så. Nu har jag fått skriva av mig. Ska småfixa i stallet och hämta min dåre från hagen igen, göra ett nytt försök att rida lite… ^^