22 januari, 2016 by

Borde jag göra en film?

4 comments

Categories: Från mina tankar & mitt ♥, Frihetsdressyr

Det här med begreppet frihetsdressyr ibland.

Nar jag ser stora namn göra egna videos under den rubriken. Jag vill sååå gärna gå in och berätta, jag vill så gärna inte kritisera, utan istället förklara. Jag vill inte säga att någon gör fel, utan bara att det finns bättre sätt och göra det på. Andra sätt och se det på och som faktiskt fungerar. Jag vill inte ifrågasätta fast samtidigt så vill jag det. Jag ifrågasätter mig själv hela hela tiden, och tror att det är därför jag utvecklas. Jag går efter det som känns rätt och som jag ser fungerar.

Men jag ska inte kritisera andras sätt och jobba på, jag vet själv hur jag jobbade innan jag själv fick se och lära mig de andra sätten att göra det på, och själv känna skillnaden. Har suttit i flera timmar och pluggat hästens beteende. Olika sätt och träna olika hästar på. Tränat i flera flera timmar över två års tid, när jag innan gjorde ungefär som någon annan utan att egentligen veta varför man gör det man gör och varför hästen svarar som den gör. Just sättet jag jobbar på just nu är väldigt ovanligt, men något jag tror kommer att växa. Inom tio år kanske det är lika känt som ”Horsemanship”, vem vet. Det jag kan göra är att själv visa mer, prata om det mer medan jag visar och skriva mer hur jag tänker…. Vet ej hur intresset är om att få läsa om det dock.

Men KLART det kliar i fingrar ibland och man bara sååå gärna vill förklara varför man slår sig själv i pannan ibland. Haha… härliga ridsport! Har hur som helst lovat mig själv att INTE fokusera på andra utan bara köra mitt egna race. Blev hur som helst peppad av att filma mer… så hoppas på en klar förbättring här att jag kan visa mer av VÅR träning… :D

image

4 Responses to Borde jag göra en film?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>