Ibland kan det kännas mycket med att ha häst. Boxen ska mockas varje dag, vattenhinkar ska rengöras och fyllas på, höet ska vägas upp och golvet ska sopas. Hästen ska skötas och tränas och så kan jag skriva upp tusen saker till man fixar med varje dag eller varje vecka som hästägare, ni flesta vet ju själva. Klart att det kan kännas tufft ibland, dessa ”måsten”, trots att det är ens stora intresse. 

Men vet ni vad? Jävlar vad vi håller oss i form utan att vi ens tänker på det! Pratade med en vän som hade en vän som skaffat häst och som sa det, aldrig hade hon haft så fina armmuskler förut.  Lite så tänker jag också, är det något jag behöver träna så är det inte armarna i alla fall. Man håller dessutom kondisen uppe i takt med att hästens kondition prioriteras. När jag är som mest igång med Ior så behöver jag inte ens tänka på träning eller på någon vardagsmotion, och det är såå skönt att slippa DEN ångesten haha. Visst, det är svinkallt ibland, men tänk att det finns dem som aldrig går ut i kylan, utan håller sig inne i värmen heeela dagarna. Vi får den friska luften på köpet med vi umgås med helt fantastiska djur!

Sen så har man har alltid något och göra i stallet så man kan alltid göra mera. För mig blir det ofta att jag gör mindre än vad jag känner att jag skulle kunna för att tiden inte räcker till.

Nu kommer jag ju komplettera med dansen som drar igång snart, samt lite hemma styrke-träning ca 3-4 gånger i veckan, bara för att jag vill. Men jag skulle egentligen inte behöva det! Jag går hundpromenader också, kanske minst en om dagen med syrrans hundar. Precis lika bra som att ha häst, de ”tvingar” ut dig och du behöver inte deppa över att du inte rör på dig.

image

♡Ior imorse⬆, hästen med bättre lokalsinne än sin människa. Och som dessutom är apmallig över det. Att jag kör på barbacka och ridtäcke är enbart för och värma mig 😂 såklart.

image