Känslan…

…när sista brodden är iskruvad, sulor på plats och man ger sig ut för första gången sen snön fallit. På riktigt. När hästen kan röra sig fritt, utan att få känslan av att halka, utan att snön packas under och tvingar honom att smyga. Känslan när man tillsammans kan få andas den friska luften och inta skogarna, när man kommer ut på den snötäckta ängen och hästen frustar, gång på gång på gång. När man verkligen känner hela energin och glädjen från djuret man fått äran att få sitta på… Äntligen. Det är ren lycka!!

Kan det vara det som fick mig och dansa genom hela dagen? Genom disken, tvätten, mockningen, hundpromenaden… På riktigt, jag dansar jämt när jag är lycklig. Äntligen kan vi få komma ut igen, röra på oss, rida, träna, vara på ängarna. Vi behöver det, jag och Ior. Att en sådan liten grej som en 50 min skrittrunda kan få en alldeles fjäderlätt en hel dag. Det var sjukt svårt att sova inför nattjobbet kan jag lova, låg i sängen med tusen tankar. Fick tvinga mig tidigare på dagen att inte göra för mycket. Freja, du ska jobba inatt, åk hem från stallet nu, du måste vila också. När man har den känslan, då vet man verkligen att man har rätt intresse.♥

Höll en lektion i frihetsdressyr igår också.

Var länge sedan sist då jag inte haft tiden eller de praktiska bitarna på plats än. Men så roligt det var! Och så spännande att se hur hästen var mot mig (när jag visade vissa övningar) jämfört med hur han var mot sin människa. Jag hadde erfarenheten av övningen, men människan hadde bandet till hästen och dessutom en grym känsla, så hästen svarade såå fint med henne på just en speciell övning som han hade lite svårare för med mig. Det var en övning som bygger lite på förtroendet, att man jobbar på att få hästens uppmärksamhet mot sig. Så inte alls konstigt att han lättare tydde sig till henne än till mig. Alla hästar är självklart olika, just han var sådan. Jag vart bara så himla glad över hur fint deras band redan var! Man ska veta att varje sekund man lägger ner på sin häst spelar roll, om det så bara är och klappa, säga hej och pussa mule.

Det ska bli så roligt att följa upp det ekipaget och jag blev väldigt motiverad att ta fram mina kontakter och starta träningar. Träffa flera nya människor med sina älskade hästar med alla dessa olika personligheter! Tänk att få hjälpa andra att uppnå en ny nivå av relationen till sina fina djur, drömmen ju! :D

KRAM !

IMG_3168