Mitten av Januari och alla är i full gång på att försöka hålla sina nyårslöften, jobbigast någonstans i starten brukar man säga, innan man eventuellt vant sig vid sin nya livsstil, vad än det nu handlar om.

Svaret på frågan varför man gör det man gör, är motivationen. Svaret på frågan varför är det som ska motivera en att fortsätta kämpa sig framåt eller igenom det man nu brottas med. Jag ska ställa mig den frågan mer, varför?

Varför väljer jag ett äpple framför en kanelbulle?

Varför rider jag den här rundan för hundrade gången egentligen? 

Varför nöter vi så ofta på ”öppna” och ”sluta”?

..och varför ger jag mig ut trots att solen inte skiner?

Därför att…. jag vet att äpplet kommer att få mig att må bättre i längden…. Därför att…. Vi håller konditionen uppe med att rida den rundan om och om igen… Som leder till att vi får bättre ork till att utvecklas och vi nöter på rörelserna öppna och slutna för och sätta grunderna bättre och stärka oss som leder till att vi kan må bra och orka göra det där andra som  är så roligt eller också för att den grunden måste sitta för att vi ska klara av det här och det här och det där… You get it. Tvekar du, ställ frågan och kom på svaret. Är svaret motiverande nog så kommer du att fortsätta, no matter what. Om inte, tja.. Då kanske det är dags och testa en annan väg.

Motivation ser jag som det kanske viktigaste inom mina intressen.

Med kunskap, talang och goda förutsättningar kommer man långt, men utan motivationen så kommer man ingenstans. Man får bara inte glömma att det är okej att inte hitta svaret på en gång och att ha sina svackor. Ibland behöver man det. Ibland behöver man backa, fundera en stund, andas, tänka, känna efter, smaka lite på det… Innan man tar sats och då, starkare än någonsin

wpid-received_10206671078508597.jpeg