Jag hade en supermysig kväll i stallet idag. Det som gör mig allra gladast är och se hur bra hästarna trivs på Brunnsnäs… Tog mig nästan en kvart och hitta Ior i skogen idag… Där han gömde sig med shettisarna! Våra hästar är verkligen inte för den mörkrädda haha…

image

Idag så tränade vi lite frihetsdressyr på ridbanan. Nu när det har snöat lite mer så blir underlaget lagom för både skritt och travarbete och det behövdes en del. När Ior har så mycket energi i kroppen (bland annat av kylan) så slappnar han av bättre om han får trava lite. Vi lekte lite i kanske en kvart och växlade mycket med trav på volt och rakt spår. Han var så fin! Jag höll i grimskaftet (hängandes då) för att jobba mer på självaste kvalitén, och så avslutade jag när han gick som bäst…. Alltså när han gick upp i formen då jag bad om det och att han höll den uppe… Sååå fin var han.♡♡ Det vart lite känslan av att okej… om några veckor när jag ska träna intensivt för min tränare igen så vill jag bara träna på markarbetet i frihetsdressyren!!! Det är ju sååå roligt!! Men vi får se…. ^^ …vill ju samtidigt ha hjälp i allt just nu! (FD mark, ridning och trick).

Jag tänker inte skriva hur jag gör för att lyckas med samlingen, då det ligger massor med grundarbete bakom och det kan bli väldigt fel om man direkt går in på avancerad hjälp-giving utan att ha satt grunden först…. Men kan kanske gå igenom lite grund-övningar och små detaljer i vår träning, lite hur jag tänker och så… lite då och då.. Har tänkt att snart gå igenom alla mina anteckningar sen två år tillbaka… Då lär jag även ta upp lite intressanta ämnen här… :D

image

Det var vår tisdag det, var väl hemma runt 22.30 sen… Livet som hästtjej.♡