Jag sa att efter nyår sätter vi igång med seriös träning igen, och idag bjöd min häst på ett riktigt mysigt pass. ♥

Vi startade på ängen…

…och började ganska snart med hög form och små volter haha… Det var nämligen en massa jägare som rörde sig i skogen och hästen min som nu för tiden är så bortskämd med en sådan lugn miljö tyckte det var det farligaste som fanns för stunden. Tja, han hade ju inte helt fel.. Män med gevär… Trots att han var ganska så spänd och flög upp i luften vid ett tillfälle så var han väldigt fin! Jag travade och lät honom få dansa i den höga formen en stund innan jag lät honom få sträcka på sig i takt med att han lugnade ner sig. Vi travade oss lugna helt enkelt och la oss på en massa volter… DOCK fick herren en massa snöstultor så jag kommer inte trava runt så länge på ängen någon mer så som jag gjorde idag…

Som avslut efter att jag plockat av grejerna tränade vi lite frihetsdressyr på den frusna ridbanan, bara i skritt då såklart.

Han var suuuperfiin och det var så roligt att komma igång igen! Man får igenom så mycket böjning och mjukgörande arbete inom FD så det är något vi kommer att nöta mycket nu när isen ligger på och snön täcker ängarna. Vi avslutade med att springa ut på ängen ett par meter, ni skulle ha sätt hur lycklig han blev!! Åh… tänk om man kunde haft en filmkamera efter sig 24/7… Så mycket man skulle kunna visa då. Jag fick hur som helst en grym känsla med mig hem efter årets första riktiga tränings pass :D

Kan avslöja att vi bokat in oss på lite kurser inför år 2017 också…. Haha… snacka om grym planering ;)

wpid-img_20150903_062125.jpg