Nu är det bekräftat! Jag och Ior kommer och träna fyra dagar för Honza Blaha nästa år :D

Älskar det, skriver alltid ett inlägg i bloggen när det blir bekräftat, sen när det närmar sig och sen när det är dags… I ett par års tid nu så har jag och Ior tränat för Honza Blaha, vilket inte längre är en nyhet men fortfarande något jag tycker är ganska så ballt.. Sen 2013 tror jag…  Jag kanske inte håller med om allt han säger, men tack vare hans träningskoncept (frihetsdressyr som bland annat inte är baserat på godis) så har jag kommit Ior närmare. Ior har blivit tryggare med mig som sin människa, även om vi, enligt Honza, fortfarande har en lång väg och gå. En väg som är total omöjlig för oss att helt och hållet nå, för oavsett hur mycket jag och Ior tränar så kommer han inte vara den hästen som kommer välja mig före allt annat. Men, vi har kommit en lång bit och den kontakten jag har med honom blir bara starkare och starkare för varje år……

För år 2016 kommer Honza till Sverige vid bara ett tillfälle, från den 31 maj till 5 juni. Jag och Ior kommer att träna från tisdag till fredag, och jag tror att det finns ryttarplatser kvar för tisdag till onsdag fall någon av er som läser funderar på (klicka här!)… Hur som helst så går det alltid att droppa in som forfolk, det kostar 500 kr per dag och jag lovar er, det är värt pengarna. Då sitter man och lyssnar från 09 på morgonen till 18-19 på kväller isch... Med en galet god lunchrast! (som man står för själv då)… Och Honza pratar hela tiden med fotfolket, där man kan ställa en fråga när som helst och får alltid ett utförligt svar på den… Som träningsekipage vänjer man sig med alla ögon i nacken då det nästan blir lite som att medverka i en clinics haha… Det kommer alltid intressanta diskussioner upp som ger riktigt med tankeställare… Jag och min mor har nog lite plats i bilen fall någon vill hänga på oss, men vi stannar som sagt 4 dagar. Man kan ta tåget till hällekis också… Jag och mamma skulle kunna hämta från tågstationen…. Se så, häng på!! ♥

….två bilder från 2014…. 

IMG_8661 IMG_9228