IMG_3058

Då har årets jullunch ännu en gång blivit av och detta var det fjärde eller femte jag var med på, tror jag har ett svagt minne av att jag var med 2011, men det känns ju som en evighet sedan….. Nordic Knights, det tornerlag jag rider med, har även sitt årsmöte i början av december varje år i samband med den årliga jullunchen. Under lunchen umgås man, äter god mat, går igenom året som gått, året som kommer och nomineringar delas ut samt att nya medlemmar väljs in efter sina provår. Lunchen hålls numera alltid på Ängbol i Almunge, alltså på Patric (Nordic knights grundare) och Cecilias (ryttaransvarige) gård, inne på NKs klubblokal som finns på gården…. 

Det första jag la märke till var hur fint de hade gjort i klubblokalen!

Hela väggarna var utsmyckrade med vapnen, fanor och sköldar. Det fanns en bardisk och nu även en toalett under trappan upp till övervåningen. Uppe på övervåningen fann man Michelles lilla verkstad, en fantastisk fin vän och sadelmakare! Mycket av hennes läderhantverk hängde över väggarna, samt även en del av Patrics smide. Avskild från verkstaden fanns det ett litet rum med soffa, sängar, tv… Alltså perfekt för och kunna övernatta! Jag tänker faktiskt visa er med massor av bilder en dag, bara för att det var såå fint! Inte lite arbete bakom heller… Jag får försöka att klicka till helgen då det är öppet hus på gården.

Jullunchen den 5 december 2015

wpid-img_20151205_161223

Det här året var det inte så många på plats, minsta antalet hittills utav mina år tillsammans med gänget, men det var lika mysigt för det. Det var många som hade tänkt komma men som fick förhinder och andra som hade för lång väg att åka. Jag tror dock att det kommer att bli annorlunda i framtiden, upplägget för lunchen kommer att vara annat till 2016 och hela året i sig kommer att innebära stort arbete på sammanhållningen. Det är i alla fall något jag vill jobba på, en grym sammanhållning samt att jullunchen ska bli något man bara inte vill missa ;)

Årets nomineringar tror jag kommer att komma upp på Nordic Knights hemsida (http://www.nordicknights.com/). Även hemsidan kommer att byggas upp på nytt från grunden, och som den media-nörd jag är så kommer jag kanske hjälpa till lite och hålla den sidan levande nästa år… :D

Året som vi alltid tar upp om på årsmötet varje gång har varit har varit väldigt bra, det fanns egentligen inget direkt negativt och säga. Samtidigt så känner jag att nästa år bara kan bli bättre. Det kommer att bli mer träningar och bättre kvalité på dem, fler träffar, bättre uppdatering i media och det viktigaste av allt, en ännu starkare vilja att jobba tillsammans för välgörenheten. Det är i alla fall det som kommer att driva mig igenom året!

En annan rolig nyhet också är att Patric planerar att ha lite smideskurser för oss medlemmar! Där vi kommer att träffas under flera tillfällen på året och lära oss göra det vi nu vill. Kan även bli lite fokus på hantverk, beroende på efterfrågan men hur som helst, väldigt roligt initiativ tycker jag! Inte varje dag man får möjlighet att lära sig lite smide från en riktig mästersmed… Passa på, bli medlem du med haha.. ;) Som sagt, det kommer att bli ett riktigt roligt år 2016! Ser verkligen fram emot det :D

IMG_3052 IMG_3036