2 augusti, 2011 by

Fjärde träningen

2 comments

Categories: Nordic Knights

Var på Rosersbergs Slott, den 29 jul, dagen innan medeltidsdagarna startade ! Så galet fint ställe var det. 

Under denna träning var mest syfte inför spelen de skulle ha under dagarna. Så vi körde grenarna under det schemat som uppvisningen skulle ske. Det roligaste var ju att det var lite som på ”riktigt”, med musik, gycklare, lite publik osv. Adrenalinet vart på en helt annan nivå, första träningen där jag faktiskt var riktigt nervös !

Jacquard blev en väldigt pigg och smått nervös häst, första ”riktiga” gången för honom också såklart. Han ställde sig på bakbenen en del, och for iväg i hundraåttio. Dessutom slänge han med huvudet som på träningarna, fast lite värre. Därav jag gjorde många onödiga missar, då hans huvud var ivägen eller att han gick fööööör fort vad jag inte var van vid. Men misstolka inte, han tyckte det var minst lika kul som jag tyckte, om inte mer. Aldrig har han varit så pigg och glad de här dagarna efter som han varit just nu.

Lite film fick vi också. I slutet på mig och Jacken. Då kan ni se vad jag menar med att slänga med huvudet. Man märker också att vi inte riiiktigt passar in än med våran utrustning så säga. haha..

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zp3cpwir0tA]

Kom ihåg att det här är en träning. Det är därför de inte slår emot varandra helt under ”man mot man” (sista grenen i filmen med lansar). Sen att vissa väljer att inte utföra grenen kan vara för att hästen är för stirrig, man gör inget i onödan. Under spelen ger de verkligen allt ! En riktig kul show, tänkte för er som faktiskt aldrig sätt det förr. :)

2 Responses to Fjärde träningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>