Tornerträning Med Nordic Knights
15 november 2015

Gårdagens träning gick ut på att finna lite finess! ;) Vi samtliga ekipagen, riddare och barocka damer, red en skills bana där fokusen var att klara banan på ett kontrollerat, trevligt och samsat sätt. Alltså lite som en hinderbana med olika moment. Momenten bestod bland annat av att fånga stora och små ringar, klyva äpplen, rida över bommar, rida slalom, hoppa ett litet hinder och att pricka en korg med ringarna man fångat!

Fördelen med den typen av träning är att man kan rida i det tempot som passar en själv och på så sätt öka/minska svårighetsgraden. Med andra ord passar det för alla hästar. På den här träningen fanns det en helt grön häst samt en häst som fortfarande var under inridning, gick super för dem bägge då ryttarna anpassade takten och tempot efter sina hästar. Jag red med mitt svärd två av tre gånger och första gången  i trav, gick superduper. De andra gångerna la vi in galoppen på vissa moment, vilket också innebar en väldigt taggad och glad häst som gärna behöll galoppen genom fler moment än jag tänkt. Så jag tänkte, visst lilla hästen min vi testar! Och med nöd och näppe tog vi oss runt och klarade oss genom banan även i galopp. Lite för dåligt samlat för den tajta slalombanan, men äsch… Vi måste ju ha något och jämföra med den dagen vi blivit riktigt dressyrdrillade! ;)

När alla kände sig nöjda efter några vändor på banan så passade jag och Patric på att plocka lite kuddar, låta våra hästar få gå på rakt spår igen. Ior skötte sig riktigt bra och lyssnade massor på mig trots att jag ”släppte” honom på kuddarna. Vilket betyder och bevisade att den mycket kontrollerade skills banan hade sina fördelar, såklart!

IMG_2936 IMG_3017

Framtidsplaner

Det här blev troligen årets sista tornerträning men vi pratade lite om hur och vad vi kanske ska hitta på till nästa år. Kanske att vi kommer och ha träningar med lite mer olika teman, där vi en dag bara skjuter pilbåge och en annan dag fokuserar på grenen man-mot-man och så vidare… Det finns ju så mycket och träna på inom tornerspelet… Jag och några till föreslog även om att ha tränings-helger, där vi hyr en anläggning med ridhus, boxar och övernattning för en hel helg. Då det troligen blir möjligt för fler att komma (vi har medlemmar runt om i hela Sverige) och man får massor med tid att träna på olika  moment under hela helgen. Det skulle också vara en riktig ”boost” för hela laget! Att umgås och bara ”leka” ihop. Med och utan hästar. Bara träna och ha roligt och prata om sjuka historier på kvällarna ;) Jag var med om en sådan helg precis ibörjan av min tid med Nordic, och kommer ihåg hur lyckat det vart! Så förhoppningen är ju att vi ska ta upp och börja arrangera dessa träningshelger igen… :D Då vill jag leka med eld, skjuta pilbåge, träna fighting uppsuttet mot fotsoldat… det finns ju sååå mycket man kan göra!! Cecilia, Nordic Knights ryttar-ansvarig ska redan nu börja kolla på anläggning och titta på möjligt första datum för nästa år… Som mycket väl kan bli av under mars/april redan!! Alla nordicare NOTERA!! Ni ALLA bara MÅSTE vara med ju!! :D

Jag tror på 2016, det året kommer att bli ett riktigt bra tornerspels år. 

988688_10151546861297102_1581437200_n10372338_10152090532762102_4704833550270517730_n11220900_10152931202777102_7362974234141021376_n