…Son of a Liar…

IMG_9970
Ior, min Ior… Det känns helt fantastiskt att ha den hästen vid min sida. Där vi utbildar oss tillsammans, och med de nya kunskaperna jag får med honom kan jag utbilda andra, hästar som människor. Jag ska ha en ny elev snart och ser verkligen fram emot det!! Älskar när man lyckas inspirera och vägleda till en trevligare och roligare relation till sin häst.. Det finns ju så MYCKET man kan göra :D Och hela tiden med ett öppet sinne så utvecklas man själv, hittar nya vägar och lösningar för att sedan kunna dela med sig av dem till andra. Mina favoritområden är just frihetsdressyren, både markarbete och nu även dressyr-ridning utan huvudlag. Toleransträning, beridet bågskytte, tornerspel, AR inspirerad dressyr-ridning, lite hoppning och nu även trick-träning…

Men vet ni vad jag älskar mest?

Det är när jag lyckas höja andras självförtroende… När jag lyckas få ryttare/hästägare att våga tro på sig själva igen… Som när den lilla tjejen vågade rida och ställa lite krav på sin ponny igen (som bara hade kört med henne ett tag och gjort henne rädd), när hon plötsligt börja tro på sig själv igen att hon faktiskt visst klarade av att hantera och rida sin häst… Eller som den gången jag hälsade på min vän som red sin väldigt komplicerade ponny på ridbanan… Hon var ganska så förtvivlad så jag pratade med henne en ganska så lång stund… När jag sedan gick därifrån hade hon en mycket bättre känsla så även själva träningen med hästen blev tio gånger bättre. Min dåvarande pojkvän sa då till mig ”Freja… du borde bli ridlärare!” efter att ha hört vårt samtal. Och då hade jag inte kollat och hjälpt till med självaste ridningen, utan bara ändrat vännens inställning till den. Den mentala biten. Och vet ni vad..??? Jag blir genast peppad till att utveckla mig själv på den fronten, kanske utbilda mig till mental tränare ? Med tanke på att jag själv vuxit upp med enorm prestationsångest, ögon i nacken och en känsla där kärleken till hästen varit viktigare än allt annat så att det inte spelat någon roll att den står på två ben, drar med mig, gör mig rädd osv… Man ville bara att allt skulle fungera. Hur fantastiskt vore det inte och hjälpa dessa människor? …och hitta en lösning och väg för dem till hästen de faktiskt känner så starkt för men sitter fast med för stunden tack vare svåra situationer. Med hjälp av att ändra dessas människors inställning OCH att hjälpa dem hitta en balans i träningen…. Åh, DET vore drömmen för mig…

IMG_9395