IMG_8541

Den femte torner-träningen med Ior, den 12 Juli 2015.

Dagens stora fokus var och träna in de två grenarna vi ännu inte hunnit stöta på, ”Man mot man” samt att rida an mot ”Quintanen”.

Ior tog allt steg för steg ovanligt bra, som om han aldrig gjort något annat. Han visade redan från början att han skulle klara av det här bra, trots det tog vi det lugnt även om det inte skulle ha ”behövts”, steg för steg för och introducera honom. Jag ser hans lugn redan från början som ett kvitto på allt tidigare arbete vi har gjort, bland annat från frihetsdressyren och tolerans-träningen. Träning som gör honom förberedd och trygg med mig för princip vad som helst som kan tänkas vara obehagligt.

Quintanen

IMG_8037

Här började jag med att leda fram honom, låta honom nosa på den konstiga gubben med kulan. Sedan satte jag upp, skrittade mot och ännu en gång, lät honom nosa. Han satte sitt huvud och vilade mot kulan…. Jag skrittade sedan runt och slog med handen på den lilla skölden. Därefter så ställde vi oss åt sidan och lät Patrik med sin erfarna häst Flipper, rida fram mot quintanen i galopp och med lans, för att se Ior’s reaktion när allt rörde på sig. Ett par gånger stod vi åt sidan, ganska så nära ändå och Ior klarade av allt galant. Därefter skrittade jag själv med lans par ånger innan jag tog det i trav och galopp. Inga konstigheter…

Man mot Man

IMG_8482

Även här tog vi det väldigt mycket steg för steg…..
Vi började med att bara se fall vi ens kunde skritta bredvid varandra, alltså bredvid Patrik och Flipper. Om hästarna ska möta varandra i galopp senare är ju det en klar fördel att de fungerar ihop.
Därefter skrittade vi mot varandra med rännan emellan för och klappa och händer par gånger, sedan i trav och även galopp.

Sedan mötte vi bara Patric med sköld, i skritt. Därefter red även jag runt i sköld och så mötte vi varandra med sköldarna men inga andra vapen, alla gångarter.

Till sist så testade vi att stå stilla medan patrik red med en buffel-lans (mjuk del isatt på lansen) i skritt mot oss, för att även träffa mot min sköld. Efter det så vände han på sin lans och red mot oss i galopp med den hårda delen, så att stöten blev kraftigare och ljudet av träffen högre. Kan säga att Ior kanske ryckte lite på sig den första gången, men stod still och tog smällarna förvånansvärt otroligt bra…

Vi red lite mot varandra med varsin lans och när allt garanterat kändes säkert och bra tog även jag på mig hjälmen (där man knappt ens ser öronen på hästen så fort den åker på). Och så red vi mot varandra i galopp och ”bufflade” på varandra. Klockrent.

Efter ett par vändor började Ior tendera till att bocka lite… Ett tecken på att han gillade denna typen av träningsform, knasiga häst.

IMG_8522

Förutom detta så tränade vi lite på att plocka ringar. Det sista vi gjorde var och skjuta lite båge, i syfte av och känna på en ny båge som jag ska ha till uppvisningarna. Här skrittade vi bara då Ior redan var ganska så trött från allt annat. Han tog ännu en gång, bågskyttet utan problem. Den första gången som jag sköt direkt från ryggen utan att introducera från marken först…

Det här var alltså den sista träningen innan Skokloster Spelen som blir av helgen den 24 – 26 Juli. Torsdagen innan är det ett tränings-spel som jag och Ior ska ställa upp på. Där bestämmer jag mig hur mycket vi kommer och göra under helgens spel, men garanterat så kommer vi att vara på plats hur som! Ni får se. Jag ska skriva en liten kort sammanfattning om alla dessa fem träningar…. Förstår ni..? Vi har princip redan nått vårt mål. Han har fått godkänt, och han är redo för sitt livs första spel…. Efter FEM träningar…. wow…