Nu ska jag göra mitt bästa för och kort sammanfatta Ior’s tre senaste träningar… Varför jag hamnade efter beror på att Jacquard skadade sig samma kväll som den fjärde träningen blev av. Kan säga att jag inte kommer ihåg några speciella detaljer från den träningen. Skitkväll.

Den tredje träningen… 12 april 2015

Första utomhusträningen, en miljöträning framför Skokloster Slott. Där syftet var och bekanta oss med ”arenan”, en av platserna Nordic Knights håller event på varje år. Att åka och lära känna miljön utan turister, utan skarp läge var riktig bra träning för Ior. Den dagen Ior klassas som en erfaren tornerhäst så ska det inte spela någon roll fall vi hamnar på nya miljöer och samtidigt ska leverera med ett lugn. Men nu när han inte har upplevt skarpt läge ännu så är det stor fördel att han redan innan fått bekanta sig med miljön lite.

Träningen gick sååå bra, då jag märkte fort att det här är något min häst tycker om… Jäklar vad han gav kraft och energi på ett glädjefyllt sätt. Inte stressad, inte taggad på ett stressat sätt. Kan med säkerhet säga att han älskade den lååånga ”banan”… Den lilla grusvägen mitt framför slottet är där vi ska rida spelen, där vi tränade och den vägen är lång… Väldigt lång. Vi tränade enbart på kudd-plockning och spjutkastning, då fokusen var på miljön. Efter denna träning lovade jag även att jag skulle göra honom redo för bågskytte tills nästa träning skulle bli av.

wpid-img_20150412_222655.jpg IMG_4264

Den fjärde träningen… 15 juni 2015

Ny miljö igen, denna gång på ”gården”, där Patrik (grundaren av NK) och Cecilia (ansvarig) bor. Där klubblokalen, hela byn för eventen, rännar-banan, quintanen osv finns. Denna träningen fick vi trängas en del på ridbanan då vi var tre riddare och ett antal från de barocka damerna också. Väldigt rolig träning, trots det organiserade kaoset. Alla rider an på egen begäran, från olika håll och med olika syften vilket kräver större koncentration från oss alla. Även det är en grym träning då man under skarp läge måste ha stenkoll på omgivningen trots att man bara ska göra sin uppgift. Man vet ju aldrig fall det plötsligt springer fram ett barn på banan….

Vi riddare tränade hur som helst på ringar, kuddplockning samt spjutkastning. Mer hann vi inte, men vi avslutade med lite bågskytte! (då var vi självfallet en och en på den lilla ridbanan) Jag hade inför denna träning förberett Ior. Vi hade skjutit från marken samt uppsuttet i skritt, systematiskt trappat upp stegen. Denna gång tog jag det från början igen, från marken, upp på ryggen, stilla, skrittandes…. Sedan så satte vi till momenten trav och galopp så tada ! denna gången var första gången jag sköt pilbåge från Ior’s rygg i galopp. Jag prövade även lite andra bågar än dem jag redan har och hittade en favorit…

IMG_5890

IMG_6287

Den femte och senaste träningen får ett eget inlägg :D