Jag är inte förvånad,
egentligen inte det minsta.
Men samtidigt så så väldigt stolt,
då den andra träning var över förväntan.

IMG_3170

 

Det viktigaste för mig…

det absolut viktigaste, är inte att hästen så snart som möjligt ska klara av toleransen av träningen vi gör, det kommer den att göra med tiden, fall man har det rätta tålamodet. Det viktigaste är och känna av hur hästen faktiskt upplever allt, finns glimten i ögat? Blir den starkare för varje träning eller slocknas det? Kommer hästen att tycka det är minst lika roligt som jag, eller är det bara ett onödigt ont. Jag tror att med rätt träning, så kan man få de flesta hästarna att klara av den här typen av träning men jag tror inte att alla hästar tillslut kommer klara av ett spel, och samtidigt tycka att det är roligt. IOR, jag tvivlar inte det minsta på att så fort han känner sig helt trygg med vad vi håller på med, så kommer han att ge allt. Märker redan nu, efter andra träningen, hur han fattar galoppen bara jag ”släpper honom” och flyger fram, med en jädrans kraft och pigga ögon. Han lyssnar på mig på ett helt annat sätt, jag pratar med honom… Säger vänta.. vänta.. och viskar attack.. Han lyssnar, och han attackerar! Som en av mina tränare sa, ”äntligen har du förstått vad som han egentligen ska göra!” med glimten i ögat. Som om det här alltid har varit hans grej, han var född fri i sin själ och som en krigare. På något sätt har jag alltid vetat det men… Fan vad glad jag är! 

IMG_3420

 

Jag kommer fortfarande skynda långsamt, att reda iår rida spel är för tidigt, men nästa år? Inte helt omöjligt om det fortsätter i den här takten. Den här gången var vi betydligt fler på plats på träningen. Det var fler hästar, och betydligt mycket fler människor på backen. Några på läktaren. Väldigt många okända ansikten, så roligt!!! Det var aktivitet i varje vrå av ridhuset och IOR tog det riktigt bra, han var betydligt lugnare den här träningen än förra. Det var som om vi båda fokuserade extra mycket på vårt nu när det var så många runt omkring oss. Vi fick uppleva mötande ekipage, springande banpersonal, hästar som utan förvarning sätter av i full kareta… Skitbra träning med andra ord.

IMG_3192

Den här gången red jag bara med mina skarpa vapen, min pik för och fånga ringar och plocka kuddar. Mitt svärd för och slå ner kuddar (hoppas på äpplen till nästa träning, mycket roligare att klyva äpplen). Förra träningen tog vi det mesta i skritt och trav, den här gången tog vi de flesta vändor i galopp. Varvade lite i skritt för tränings skull. Han var klockren, så himla stadig. Vågade gå nära ringarna, stolpen och kudden på marken. Jag kan inte vara mer än stolt och nöjd över den här träningen. Vad är det vi måste jobba massor på? Lydnaden. Stoppen. Det gick okej, men kan och måste sitta betydligt bättre. Dressyren, ni vet a och o för all ridning. 

Nästa träning sker utomhus, SOM JAG LÄNGTAR! :D

IMG_3217IMG_3295IMG_3336IMG_3385