Monthly Archives: maj 2016

by

Jag har bestämt mig!

4 comments

Categories: Allmänt

Hej alla fina!

Så roligt att se att ni fortfarande klickar in er här trots min paus. Det har hänt en hel del sedan jag skrev här sist. Jag har bland annat blivit inbjuden till Gotland för intagningsdag, där jag kommer och få bekanta mig med skolan, intervjuas samt göra en foto-uppgift. Ni får väldigt gärna hålla tummarna för att det ska gå bra! Sedan om jag lyckas komma in på skolan eller inte och om jag kommer att tacka ja, det tar jag när det kommer.

För övrigt så går träniningen med Ior bra. Vi har tränat beridet bågskytte igen för Emil, andra gången nu och jag känner mig mer fast i den sporten än någonsin. Har beställt en båge och pilar från honom, och längtar varje dag till att jag får hem det så att man kan börja träna ordentligt! Tornerträningen är även den i full gång och jag tycker att alla gör ifrån sig riktigt bra och går framåt. Själv börjar pricksäkerheten bli bättre, speciellt på dem små ringarna så länge jag fokuserar. Samma fokus som på bågskytte, fokus på målet! Viktigt viktigt ;)

Snart är det dags för första välgörenhets jobbet. Det blir nu i helgen och då åker jag och Ior iväg och leker lite riddare till barnens ära. Jag kommer även få lite mer ansvar över en del media uppdatering för tornerlaget, så roligt! Och snart (innan skokloster spelen någon gång), så åker jag till Patriks gård och får göra massor med roliga saker, lite hantverk och liknande. Längtar massor till det!!

Jag har även haft lite mer lektioner i blandade ämnen, lite toleransträning, frihetsdressyr och förberedelse för inridning… Har även börjat boka in fler lektioner på mitt annars rätt så pressade schema och det känns fantastiskt ärofullt att flera har tagit kontakt och vill träna med mig.

Och om vi ska fokusera här och nu så ska jag berätta att jag har bestämt mig för att helt och hållet sluta blogga, åtminstone på samma sätt som innan. Däremot så känner jag mig enormt inspirerad, både av mina elever och mina nya som gamla tränare att fortsätta göra ”min grej”. Så absolut så kommer ni att få höra mer av mig i framtiden, men i annan form på annat sätt. Jag känner att jag har skrivit färdigt om livet just nu och vill satsa mer på det ”verkliga livet” och mina framtida yrken. Men kommer självklart att dela med mig om det också i skrift, så ni blir inte av med bloggandet helt och hållet.

Så kan det här vara mitt sista blogg-inlägg här på trulsdotter.se? Jag tror det, vilket känns lite sorgligt men också bra. Som att man är påväg in i någon form av nystart. Det kommer att bli toppen!

Jag önskar er en fin dag allesammans och tack för den här tiden och för att ni tagit er tiden och läsa mina inlägg ♥ Massor med kärlek till er ♥

IMG_9020

by

Blogg pausar

No comments yet

Categories: Allmänt

Hej alla fina som klickar in er här!

Min blogg bråkar med mig för mycket, jag kan ha gjort ca fem inlägg som inte velat publiceras alls… så jag pausar med skrivandet nu för ett tag. Jag har också tappat andan för att skriva just nu, kommer lägga mig på en mer proffsig nivå i framtiden. Återkommer när/om det blir av.

Ha det så gott så länge. NJUT nu av solen massor massor…♡ Kraam!

by

Jag har sökt till Gotland

1 comment

Categories: Jag som Fotograf, Mina Bilder

Impulsen jag hade förra veckan var att söka, knappt en dag hade jag på mig och snabbt välja ut fem bilder, skriva personligt brev, ta fram andra viktiga uppgifter och skicka iväg med posten. Om jag kommer in eller inte visar sig den här månaden, och jag hoppas verkligen! Var ute i sista sekund kan man säga.

Det är på Hemse, en folkhögskola och Fotolinjen som jag har sökt till är en yrkesförberedande utbildning för om man vill jobba med fotografi. Och det har jag gjort klart för mig att jag vill, även om jag tvekat på grund av den tuffa konkurrensen. Precis lika mycket som jag vill jobba med hästar som beridare och tränare, minst lika hård konkurrens. Men varför kasta bort ens talanger? Man vet ju aldrig hur långt man kommer om man inte testar?

Jag har ett stort mål i livet och det är att hela tiden älska livet och känna glädje i allt jag gör. Då underlättar det att kunna leva på sina hobbyn istället för att stå i kassan på konsum och bara drömma om det…. Hårt arbete krävs såklart, och säkert flera timmar bakom den där kassan för att lyckas, men ni förstår poängen. Jag ÄLSKAR att jobba inom vården, och kommer säkert att göra det på ett eller annat sätt resten av mitt liv. Men jag har andra mål, vid sidan av det. Just nu blir mina hobbyn ett extra arbete, men jag jobbar för att vården ska bli det som kompletterar mina hobbyn.

Så håll tummarna för mig nu att jag får börja plugga på gotland i höst. ♥
Om inte, så tar jag det då med andra planer.
För en sak är säker, jag behöver en förändring i livet just precis nu.

Här är bilderna jag skrev ut och skickade in…. 

IMG_1368 IMG_1393 IMG_2347 IMG_9908 extra gulli

by

Att ibland få det bekräftat

No comments yet

Categories: Allmänt

Det är med lite blandade känslor som jag går och lägger mig idag. Hade en riktigt duktig tjej ut till stallet, en sadelmakare som också (nästan en självklarhet?) kan kolla om ens sadel ligger bra, om den behöver stoppas om eller liknade.

Hon tog riktig god tid på sig att först känna igenom hela min häst, bogar, rygg, länd… Ja allt som påverkas av sadeln. Hon var glatt överraskad över att han… hör och häpna, var så fin! Hon klämde ganska ordentligt och han reagerade ingenting. Hon sa även att han var väldigt välmusklad, rejäl och fin. Hon sa att nio av tio besök träffar hon på hästar med sadel relaterade problem. Dessa ord gör mig glad, det gav mig en bekräftelse att jag gör något rätt. Att jag lyckas lägga upp träningen rätt och han varit noga/försiktig vad gäller utrustningen. Orden gör mig samtidigt lite ledsen…. Att det är så många hästar som far illa till för att man inte är tillräckligt noggranna med utrustningen och ridningen….

Hur gick det med sadlarna då?
Jag känner att det är lite ointressant att skriva för mycket om sadlarna, om hur dem satt och liknande, jag har efter dagen bestämt mig för att inte använda någon av dem långsiktigt. De var inte fyskam, detaljer orkar inte jag gå in på men jag är så fruktansvärt noga så dem får, trots att dem satt okej, ryka med tiden. Efter lite rådfrågande så har jag bestämt mig för att sälja den akademiska sadeln, som inte satt fyskam som sagt, som är riktigt fin, men som i slutändan inte kommer att vara det mest optimala för det jag vill hålla på med en lång tid framöver, tornerspel (30 kg extra vikt), show, action… Hoppsadeln är pernament stoppad, man kan alltså inte stoppa om den. Den satt faktiskt väldigt bra! Men, nu kommer vi till men som är problematiken med stoppningen… Den har börjat hårdna samt har en liten knöl som vi inte kommer kunna göra något åt. Det kan vi alla räkna ut att det inte alls är optimalt om jag vill behålla hans fina rygg. Den sadeln kommer jag, trots att den får ryka, inte att sälja till någon annan… Varför inte? Jag skulle kunna lätt kunna få 3000 – 5000 kr för den, utan att nämna knölen som finns och att den börjar bli hård, men vem gör ens så?? Jag vägrar låta någon annan häst gå runt med något sådant så det får istället bli en projektsadel för något annat istället… hmm.. förslag?? Stol? Sadel till trähäst? Vi får la se. Den är lite helig för den har varit med Ior typ hela hans liv här i Sverige haha… galet egentligen!

Jaha… vad ska jag ha nu? Jag vet inte riktigt men min spontana tanke är att hitta en engelsk dressyr/allroundsadel som passar både mig och hästen min. Som jag kan ha på uppvisningar, om jag pimpar den lite såklart ;) annars så får jag leta runt lite vad som finns på marknaden…. Huvudsaken är att den ska ha en fast bom, och att den ska sitta bra på hästis bästis ♡

Jisses…. har alltså fem överflödiga sadlar just nu som borde säljas…. Syrrans ponny Hugo lånar en av dem… + en bomlös jag inte alls använder… Lyxfällan nästa??? 😂

image

Vi 2012 ♡

by

Knäppis hästis!

No comments yet

Categories: Allmänt

Lugn vecka = tokig ponny. Det märks så tydligt på min häst att han mår som bäst när man håller igång träningen. Den här veckan har varit väldigt lugn för honom, såpass att han blir extra extrovert av sig när man ska jobba lite. Jag skrev om det tidigare i veckan som tyvärr inte vart publicerat, men jag försöker igen nu då. Här nedan har ni en liten bild av hur han kan bli efter flera dagar i hagen..

Det var springa iväg, alla hovar upp i luften. Nästan vända rumpan till. Gå emot. Vifta med frambenen och sen tillslut…. Efter tio minuter lyckades jag få honom att tagga ner lite, att lugna sig, slappna av och bli lite mer kontaktbar…. När jag sedan släppte ut han i hagen… SÅ FORT grimman var av satte han av i full kareta 😂😂 snacka om ”free spirit”, älskade häst. ♡

Glad Valborg på er förresten!
Min starkaste Valborgs minne var när jag red med en gammal kompis på hennes coola islänningar och vi red till brasan…. Därefter var det fest och vi var cowboy klädda ;) gymnasietiden för hundraelva år sedan. Den första av tre skolorna som jag gick på. Ett annat starkt minne är från när jag åkte på samma moppe med tre andra utan hjälm och vi var såå nära på att vurpa i hög fart… Jisses säger jag bara…

Igår hadde jag istället lite lektioner med blandat tema… Lite basic AR och så frihetsdressyr både uppsuttet och från mark! Så roligt när människor hör av sig till mig och vill träna, jag försöker självklart prioritera den tiden då! Annonserar inte ut mig som tränare än även fast jag kan det, men jag säger inte nej fall intresset finns och träna för mig. ☺

Hoppas ni fick en fantastisk kväll igår och en fin valborg! Snart är det en ny vecka med nya tag igen💪
Kraam på er.♡

image