Categotry Archives: Frejas vardag

by

Tid finns inte, det finns bara nu.

3 comments

Categories: Frejas vardag

Sitter här på jobbet och fick lite massage av en kollega… Får mig att inse hur länge sedan jag unnade mig något sådant, det bara rös över hela kroppen. Hela jag måste nog vara en knut haha! För övrigt så har jag ont i den högra handleden också… Måste vara för att jag har ridit runt med vapen och skjutit båge hela helgen…. Dansade gjorde jag igår kväll också efter ett kortare uppehåll, insåg hur mycket jag älskar det som träningsform, konstform… Och att jag borde träna mera hemma, att jag även borde bygga lite fler bågskyttemål samt börja kasta kniv igen… Det finns så mycket roligt och göra att det egentligen bara är och sätta igång! Vad väntar jag på.. egentligen? Att få allt och hålla ihop, att bibehålla en balans är något jag tror att man alltid behöver kämpa med här i livet. Tiden är aldrig på vår sida ändå, så varför stressa över något som ändå inte finns?

Det var nattens tankar och ohlala… Mailade precis ett företag och beställer snart hem ett x antal facklor att börja toleransträna lite hästar mer…. Och Ska nu hoppa över till att se över lite mer från helgens bilder… And life goes on! 

IMG_5207

by

Goals, pepp och check!

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥, Frejas vardag

Så härligt och klicka in sig här och se att så många av er besöker min lilla nätdagbok! Tack, oavsett varför ni gör det, så är det en mysig känsla och så peppar det mig att hålla dagboken lite mer levande.♥ 

IMG_3168

Igår så skrev jag några listor, lite goals, pepp och check var temat på dem. Jag kommer och sätta upp dem på väggen i mitt rum och påminna mig själv varje dag. Så att jag inte glömmer bort målen som ändå ger livet lite mer mening, så att jag kan påminna mig själv om vad som får mig att må bra igen när det dippar och så en liten checklista över framförallt diverse läkarbesök som jag borde göra…. En påminnelse över att ta hand om mig själv lite mer. Ett hett tips om man ska skriva lite liknande listor till sig själv är att göra det när man är lugn och på bra humör ;) Och att inte sätta så mycket deadline, så att man slipper den besvikna känslan fall man inte klarar det eller den stressande känslan över att försöka göra det. Ett stort mål för mig själv är att inte ha så himla brådis med allt, och att alltid göra mitt bästa. Gör jag alltid mitt bästa så kan jag acceptera att jag inte kan göra bättre än så.

På min goals lista finns bloggisen med, att skriva mer, helst varje dag! 

Jag är inte mycket för att skriva vad som helst, men jag är mycket för att skriva! Så det kan bli en positiv utmaning för mig, att hitta inspirationen så mycket som varje dag utan att det ska bli tråkigt. Vet själv med mig känslan när man hittat en favoritblogg som bara uppdaterar en gång varannan vecka… Men ska jag vara ärlig så läser jag inte topp-bloggar så mycket, utan roligast är ju när vänner eller bekanta bloggar!! Då klickar jag in mig mycket och jag gissar att majoriteten av er som läser det här är just bekanta med mig eller kanske till och med står väldigt nära mig.

Jag känner mig väldigt lugn och tillfreds just nu…

Jag vet att mitt år har varit tufft, och att många förändringar har rubbat mig många gånger men känner jag efter just nu så är jag bara tacksam. När jag själv är balanserad så har jag lättare för att förstå andras beteende också. För att inte ta åt mig när någon annan har tappat humöret, och för att se hela det mönstret. På senaste tiden har det varit otroligt svårt, i ett par månader har jag fått kämpa med mig själv att inte bli sårad av andras ord och beteende. Att istället försöka förstå grunden i det. Jag har fått lägga mig ner ett par gånger, med vetenskapen om att jag egentligen inte har fel. Jag har fått säga förlåt när det egentligen borde varit tvärtom, men för att göra situationen lugn igen. Det går inte att ändra på någon annan och därför försöker jag nu hela tiden ändra på mig själv istället. Tänka igenom, hur är jag som människa egentligen? En uppmaning till mig själv just nu är att alltid besvara andra med glädje i rösten, försöka le oftare och visa utåt mer kärlek och glädje. För det påverkar. Jag vet själv hur hela dagens inställning plötsligt kan ändras när man möter en människa som pratar med glädje i rösten. Kan jag då också ändras andra dagar till det bättre genom det, så varför inte? Samtidigt som det lurar min hjärna lite en sämre dag, att själv börja tänka positivt igen.

Jag tror att det är något man får jobba mycket på varje varje dag,
att tänka positivt.

Att omvandla sina tankar.

Det om något är inte det lättaste,
men otroligt värdefullt,
och en egenskap som är helt klart värt att försöka bli bättre på!

Tänk att det är något som kan ändra hela ens inställning till livet,
som håller hela livet. 

never-have-a-negative-thought-again-life-daily-quotes-sayings-pictures10556520_10153371577102371_3345443626595990321_n

by

Måndag, dans och jobbvecka.

No comments yet

Categories: Frejas vardag, Hästarnas dagbok.

Hej på er!
Jag försöker lägga upp träningen med Ior så att han får vila mycket mina intensiva jobbperioder. Det är lika bra för han är en individ som mår bra av att vila från tänkande och fysisk arbete. Självklart kommer vi lägga upp träningen annorlunda sen om vi ska starta någon amatör klass i distansritt i framtiden, men det tar vi då. En sak i taget. Lite vad jag drömmer mig bort om just nu är att lära honom och stegra… det kommer att gå på fem minuter, säkert (om inte jag klantar mig). Han har så lätt för det och jag vet att han kommer och bjuda på riktigt fina stegringar när han väl har befäst tricket. Det är något jag nu bestämt mig för att vi ska träna in slutet av året… ^^

Just i denna stund väntar jag på att min dansklass ska börja…☆ och sedan blir det jobb, hela långa veckan.. puh! Vi hörs :D

image

by

Snart publicerar jag min Facebook sida!

No comments yet

Categories: Frejas vardag

Förväntar mig inte så många likes på den, eller att den kommer och bli speciellt stor heller. Men man vet ju aldrig med tiden! Huvudsaken är att jag längtar ihjäl mig efter att få uppdatera den sidan….. Inspiration till tusen. Jag kommer att länka här på bloggen också så skulle bli väldigt glad ifall ni mina fina trogna läsare ”gillade” den sidan sen :D
(ändrade rubriken, från ”ikväll” till ”snart”, pga lite ändringar på sidan).

All träning är bra träning!
Igår klättrade jag med en vän på Karbin och det känns i kroppen idag kan jag lugnt säga! Inte alls avancerat, men inte heller van. Jag ska börja klättra på klätterverket i sickla så småningom är tanken, för att komplettera ridningen och dansen. Har ju inte tid för gym, och klättring är såå mycket roligare! Har egentligen inte tid med det heller… Men två gånger i månaden kommer jag ju minst kunna klämma in det och så har de klippkort vilket passar upptagna mig bra haha!

image

by

En riktig kick!

No comments yet

Categories: Beridet Bågskytte, Frejas vardag

Selma Lo, 5 år: Ska du sova inatt?
Jag: Nej inte inatt
Selma Lo: Ao :( när ska du sova då?? (Vet att jag inte hinner leka med henne när jag måste jobba)
Jag:… eum… aldrig *skrattar lite*…

Det är fan tur att jag varken har barn, pojkvän eller egen familj…..😂 haha

Mitt liv går verkligen på högvarv! Är nu påväg till magdansen efter att ha tagit hand om stallet och promenerat med min andra halva på fyra ben och bästis i telefonen…. Tänker på gårdagen, vilken kick jag fick av träningen!! Lovar att skriva mer om det och tankar kring framtiden sen….. Det var värt bara två timmars sömn, min motivation för beridet bågskytte är äntligen tillbaka! Emil var jäkligt grym på att lära ut också så honom kommer jag klart fortsätta och träna för…

image

image

image

Seså, nu ska jag ladda om för och dansa….

by

Att kämpa mot sig själv med sig själv

No comments yet

Categories: Frejas vardag, Hästarnas dagbok.

Min kropp skriker efter sömn, mitt huvud säger nej, nu ska vi ut på äventyr! Det är fortfarande kaos på mitt jobb och det kan ta ett tag innan saker ordnar upp sig. Det som hamnar lite undanskymd under denna period är ju allt det där jag brinner för. Kommer inte riktigt någon vart med varken mg själv, hästen eller träningen. Två dagar är jag igång, sen jobbas det för mycket igen. Men det ska lösa sig, jag vet det och när jag tagit mig igenom den här stormen så ska jag aldrig ge mig in i den igen, den saken är säker…. Måste bara kriga mig igenom lite saker först innan jag kan ta tag i kroppen som strejkar….

Oavsett hur galet det är just nu så tänker jag inte backa undan allt det där jag vill göra… så om några timmar rullar ju jag och hästen iväg för bågskytte träning! En timmes privatlektion…. Haha hur fasen ska jag ta mig igenom det här nu??? Får säga att jag aldrig har skjutit tidigare eller något… kommer ju att se DUBBELT när målen dyker upp

…. sen imorgon ska jag dansa igen och försöka lära in de sista stegen i koreografin… Dessa kontraster. Synd att jag inte köpt facklor ännu för och kunna eldträna på tisdag…. ;)
image

by

Prio Ior dag – Min plan!

No comments yet

Categories: Frejas vardag, Hästarnas dagbok.

Att strukturera upp dagen…. Nu inom tio minuter åker jag till stallet, klockan är 05.02…. Så jag ska släppa ut ponnisar, mocka och ha mig… kan vara klar till 07.45…. Då måste jag prioritera Iors träning eftersom jag vill iväg hemmen helst 08.30… Känner jag mig själv bra dock och känner mig riktigt fit for fight så tar jag nog och tränar Hugge en del också…. Men hur jag än gör, så får det bli markarbete idag!

Kommer jag hem till 09.00..  eller 09.30..  så ska hundarna ut… kanske att jag äter frukost om jag orkar… annars går jag och lägger mig vid 10.00 ….10.30…. sover fem timmar, går upp vid 15.30… duscha… äta något… ta bussen till slussen och och sen tåget vidare mot dansen… dansa… åka hem… åka till jobbet….

Inte glömma och ta med mig mat till jobbet….. igår åt jag frukost vid 09… och sen middag vid 20.30 …. Blir fan lätt så för mig….

SÅ. Nu har jag strukturerat upp min dag. Glömde klämma in en mini dejt med min favorit turk precis innan dansen också! ^^

Hoppas ni får en grym dag.♡

image

 

by

Laddad inför helgen!

No comments yet

Categories: Beridet Bågskytte, Frejas vardag, Hästarnas dagbok.

Oj vilken dag! En typisk sådan där glömma bort tiden dag. Var på en liten intervju bland annat (som har med hästar och göra), något som gav mig lite insikter om livet (och ridsporten). Jag kommer att dela med mig om tankar kring det sen när jag kan skriva om det… Efter det vart jag i stallet, red både Hugge och Ior… Tog hand om sysslorna, muppade mig med Evelyn (hästägaare) och fick riktigt fina livsråd av henne. Så underbart och stå i samma stall som den underbara människan! När hon och min syster umgås är det som om kolla på en bättre version av Berg & Meltzer… Helt sjuka är dem ihop. Ja nu fick ni veta det också. Kom hem vid 20.00 (!!!) efter att jag hade vart ute på en kvick PW tillsammans med Dino Pino rally shettisen… Längtar till varmare kvällar då jag tar med mig jogging skorna till stallet. För jäklar vilken power han har.. Kommer själv bli snabbare än snabbast efter att sommaren tagit slut om jag fortsätter och träna ihop med den hästen… ;)

Spontant anmälde jag mig till en bågskytte träning som går av nu i helgen….

På söndag eftermiddag/kväll ska jag och Ior testa och träna för Emil Eriksson! Ska bli sjukt kul och intressant. Han är ju helt galet duktig… Tävlar och ja, världsmästare. Har själv inga ambitioner på att tävla i beridet bågskytte, men det vore väldigt roligt och bli mycket bättre och att faktiskt ha något att jobba mot…. Så vi får se hur inspirerad jag blir efter helgen… Känns skitkul och damma av bågen lite och att även prioritera den träningen! :D

IMG_6283

by

One day off

1 comment

Categories: Frejas vardag, Hästarnas dagbok.

Idag (eller ja inatt) är jag ledig och spenderade dagen mest i stallet… Red ut en sväng med min fina vän Varga, vilket var supermysigtoch VÄL behövligt. Inom en snar framtid kan mycket ändras i mitt liv som har sina för och nackdelar… Det visar sig kanske redan i veckan.. Vi får se. Då är det iaf skönt att ha någon vid sin sida som stöttar en, fan ångest deluxe…

Fina hästarna från idag.♡

image

by

ge ALDRIG upp!

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥, Frejas vardag, Inspirations inlägg!

Det är en fantastik känsla att få förmedla det man en gång kände, att kunna bekräfta något som någon annan funderar på… Igår så dansade jag magdans igen, första lektionen efter sportlovs-veckan. Jag har dansat i ungefär ett år nu, men med lite vinter och sommar uppehåll då… Jag har precis börjat få till vissa rörelse, kan skaka axlarna och gå samtidigt haha… vilken var en omöjlighet för mig i början utan att skaka hela kroppen samtidigt! Det är så häftigt och känna hur en sådan sak, som att svårigheten över att kunna kontrollera sin axlar, kan släppa bara man ger sig själv och sin kropp lite tid….

Du är ju jätteduktig! Har du dansat länge?
Tränar du mycket hemma?

I omklädningsrummet efter lektionen pratade vi tjejer lite kort, och precis som förra teminen fick jag höra av dem andra att jag var duktig… men OJ, tack liksom ♥ Fina människor!! Samtidigt så förklarade jag för dem att jag hade skiitsvååårt när jag precis började dansa… att jag dansat ett tag nu men valt och stanna kvar i nybörjar-grupperna… Att det dem känner är så svårt nu kommer att släppa!! Bara dem ger sig själva tid och inte ger upp… Mycket släppte för mig, det kommer garanterat släppa för dem också…. Och nej, jag tränar inte mycket hemma, hur skulle jag hinna det haha?? :D

Jag tjatar ju jämt om det i bloggen, men det gäller ju verkligen ALLT.

Alla är vi nybörjare i början, och ger vi inte upp så går vi framåt. Så enkelt är det, inte svårt alls. Med lite vilja och kärlek för det man gör (viktigt viktigt!!) så går man bara en väg och det är framåt. Oavsett om man backar ibland, tar snesteg eller ramlar ihop i en stor hög haha… Ni förstår vart jag vill komma? Aldrig är någonting för sent heller… dum jäkla påhitt att något skulle vara för sent att lära sig. Kom igen, vi lever bara en gång (vad vi vet), ta vara på det livet. ♥

IMG_9031

1 2 3 4 5 6 7