Categotry Archives: Inspirations inlägg!

by

ge ALDRIG upp!

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥, Frejas vardag, Inspirations inlägg!

Det är en fantastik känsla att få förmedla det man en gång kände, att kunna bekräfta något som någon annan funderar på… Igår så dansade jag magdans igen, första lektionen efter sportlovs-veckan. Jag har dansat i ungefär ett år nu, men med lite vinter och sommar uppehåll då… Jag har precis börjat få till vissa rörelse, kan skaka axlarna och gå samtidigt haha… vilken var en omöjlighet för mig i början utan att skaka hela kroppen samtidigt! Det är så häftigt och känna hur en sådan sak, som att svårigheten över att kunna kontrollera sin axlar, kan släppa bara man ger sig själv och sin kropp lite tid….

Du är ju jätteduktig! Har du dansat länge?
Tränar du mycket hemma?

I omklädningsrummet efter lektionen pratade vi tjejer lite kort, och precis som förra teminen fick jag höra av dem andra att jag var duktig… men OJ, tack liksom ♥ Fina människor!! Samtidigt så förklarade jag för dem att jag hade skiitsvååårt när jag precis började dansa… att jag dansat ett tag nu men valt och stanna kvar i nybörjar-grupperna… Att det dem känner är så svårt nu kommer att släppa!! Bara dem ger sig själva tid och inte ger upp… Mycket släppte för mig, det kommer garanterat släppa för dem också…. Och nej, jag tränar inte mycket hemma, hur skulle jag hinna det haha?? :D

Jag tjatar ju jämt om det i bloggen, men det gäller ju verkligen ALLT.

Alla är vi nybörjare i början, och ger vi inte upp så går vi framåt. Så enkelt är det, inte svårt alls. Med lite vilja och kärlek för det man gör (viktigt viktigt!!) så går man bara en väg och det är framåt. Oavsett om man backar ibland, tar snesteg eller ramlar ihop i en stor hög haha… Ni förstår vart jag vill komma? Aldrig är någonting för sent heller… dum jäkla påhitt att något skulle vara för sent att lära sig. Kom igen, vi lever bara en gång (vad vi vet), ta vara på det livet. ♥

IMG_9031

by

Jag förr i tiden…

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥, Frihetsdressyr, Inspirations inlägg!

När jag scrollade runt på facebook (yes, den är tillbaka nu efter tre månader utan) så såg jag kanske det roligaste, ”inlägg den här dagen för 6 år sedan”. Jag älskar att se tillbaka på tiden och få minnas lite…. Jag hittade då min gamla blogg och läste inlägg som skrevs för 6 år sedan… Hittade bland annat den här texten….

image

image

image

Jag är så jävla lycklig att jag idag, nästan sex år senare faktiskt följer mitt hjärta fullt ut. Intresset för hästens beteende har alltid varit stort, att studera deras olika personligheter och att anpassa träningen efter det. Att jobba hästen i frihet började med en gammal foderponny, Bonito, och honom skiljdes jag från 2008. Låten i texten har blivit lite utav ”min och Bonitos låt”, därav känslorna (ni som ”kände” mig från den tiden kanske förstår varför ^^) Jag är sjukt tacksam över alla hästår jag har fått genom livet i alla dess olika stadier. Förr hade jag inte tränarna eller verktygen för att utveckla frihetsdressyren, men jag hade intresset. Lika starkt då som nu….♡ Även om det var tävling jag satsade på då så vann frihetsdressyren min tid såhär några år senare, på grund av att det var det som fyllde mitt hjärta. Mina vänner, snälla söta rara ni, försök inte leva efter någon annans dröm och vision, lyssna på er själva, ert hjärta. Vad gör er lyckliga? Jobba för det.♡

image

by

Dags för pepp!

No comments yet

Categories: Hästarnas dagbok., Inspirations inlägg!

Ibland kan det kännas mycket med att ha häst. Boxen ska mockas varje dag, vattenhinkar ska rengöras och fyllas på, höet ska vägas upp och golvet ska sopas. Hästen ska skötas och tränas och så kan jag skriva upp tusen saker till man fixar med varje dag eller varje vecka som hästägare, ni flesta vet ju själva. Klart att det kan kännas tufft ibland, dessa ”måsten”, trots att det är ens stora intresse. 

Men vet ni vad? Jävlar vad vi håller oss i form utan att vi ens tänker på det! Pratade med en vän som hade en vän som skaffat häst och som sa det, aldrig hade hon haft så fina armmuskler förut.  Lite så tänker jag också, är det något jag behöver träna så är det inte armarna i alla fall. Man håller dessutom kondisen uppe i takt med att hästens kondition prioriteras. När jag är som mest igång med Ior så behöver jag inte ens tänka på träning eller på någon vardagsmotion, och det är såå skönt att slippa DEN ångesten haha. Visst, det är svinkallt ibland, men tänk att det finns dem som aldrig går ut i kylan, utan håller sig inne i värmen heeela dagarna. Vi får den friska luften på köpet med vi umgås med helt fantastiska djur!

Sen så har man har alltid något och göra i stallet så man kan alltid göra mera. För mig blir det ofta att jag gör mindre än vad jag känner att jag skulle kunna för att tiden inte räcker till.

Nu kommer jag ju komplettera med dansen som drar igång snart, samt lite hemma styrke-träning ca 3-4 gånger i veckan, bara för att jag vill. Men jag skulle egentligen inte behöva det! Jag går hundpromenader också, kanske minst en om dagen med syrrans hundar. Precis lika bra som att ha häst, de ”tvingar” ut dig och du behöver inte deppa över att du inte rör på dig.

image

♡Ior imorse⬆, hästen med bättre lokalsinne än sin människa. Och som dessutom är apmallig över det. Att jag kör på barbacka och ridtäcke är enbart för och värma mig 😂 såklart.

image

by

Svaret på frågan är motivationen

No comments yet

Categories: Inspirations inlägg!

Mitten av Januari och alla är i full gång på att försöka hålla sina nyårslöften, jobbigast någonstans i starten brukar man säga, innan man eventuellt vant sig vid sin nya livsstil, vad än det nu handlar om.

Svaret på frågan varför man gör det man gör, är motivationen. Svaret på frågan varför är det som ska motivera en att fortsätta kämpa sig framåt eller igenom det man nu brottas med. Jag ska ställa mig den frågan mer, varför?

Varför väljer jag ett äpple framför en kanelbulle?

Varför rider jag den här rundan för hundrade gången egentligen? 

Varför nöter vi så ofta på ”öppna” och ”sluta”?

..och varför ger jag mig ut trots att solen inte skiner?

Därför att…. jag vet att äpplet kommer att få mig att må bättre i längden…. Därför att…. Vi håller konditionen uppe med att rida den rundan om och om igen… Som leder till att vi får bättre ork till att utvecklas och vi nöter på rörelserna öppna och slutna för och sätta grunderna bättre och stärka oss som leder till att vi kan må bra och orka göra det där andra som  är så roligt eller också för att den grunden måste sitta för att vi ska klara av det här och det här och det där… You get it. Tvekar du, ställ frågan och kom på svaret. Är svaret motiverande nog så kommer du att fortsätta, no matter what. Om inte, tja.. Då kanske det är dags och testa en annan väg.

Motivation ser jag som det kanske viktigaste inom mina intressen.

Med kunskap, talang och goda förutsättningar kommer man långt, men utan motivationen så kommer man ingenstans. Man får bara inte glömma att det är okej att inte hitta svaret på en gång och att ha sina svackor. Ibland behöver man det. Ibland behöver man backa, fundera en stund, andas, tänka, känna efter, smaka lite på det… Innan man tar sats och då, starkare än någonsin

wpid-received_10206671078508597.jpeg

by

I valet & kvalet

No comments yet

Categories: Allmänt, Inspirations inlägg!

… Kollar på vårens danskurser och kommer faktiskt att lägga ner mer tid på det kommande termin. Nu när jag vet hur jobbet blir och annat i livet börjar ordna sig… Men står i valet och kvalet mellan två klasser som sker under samma dag och tid, med två olika lärare jag redan testat och dansa för.. Det lutar åt den yngre läraren som dessutom alltid gav enormt mycket energi efter varje lektion då jag tränade för henne förut en termin… Hur jag än väljer så har jag valt kurser som gör att jag kommer och träna för dem båda, men det där med garanterad energi-boost lockar som tusan! Hon är en sådan tjej som jag lätt vill ta efter när det kommer till och utbilda andra. När jag själv inte trodde ett skit på mig själv så fick hon mig att fortsätta kämpa mig igenom den svåraste spärren och inte glömma det viktigaste, glädjen i det hela!

Man kan tycka att jag lägger ner mycket tid och pengar på träningar, dans, hästen… Men så länge jag lyckas betala räkningar, mat och diverse så vad spelar det för roll? Jag bara väljer att leva mitt liv fullt ut och det på sådant som ger mig riktig energi. Tänk hur mycket jag sparar på att inte gå ut flera kvällar i månaden för fullglada människor och dricka på krogen. Lägger hellre ner den tiden och de pengarna på danslektioner ;)

Nackdelen med att jag är så galet målmedveten med alla mina tusentals intressen är ju mina vänner som tillslut slutar höra av sig för de antar att jag ”inte har tid ändå”. Men sanningen är att vill någon verkligen hänga med mig, är jag även grym på att prioritera den tiden. En fika, sällskap i stallet, film och popcorn med någon som får mig att må bra är det absolut bästa sättet och pausa mitt i kaoset på. Jag gör det mer än gärna. ♥

wpid-img_20150910_022116.jpgwpid-2015-03-22-21.35.57

Det känns viktigt för mig och dela med mig av en sak till er.

Jag har väldigt lätt för att umgås med äldre och har flera riktigt fina vänner som är allt från 10-30 år äldre än mig. En sak som jag har fått höra många gånger och flera gånger av flera olika, är att de imponeras av hur mycket jag satsar på mig själv och mina intressen. De säger bland annat att de önskade att de själva tänkte som jag i min ålder när det kommer till intressen. Det har jag fått höra under ett par års tid och vet ni varför det övertygar mig om att jag gör rätt val här i livet mycket tack vare dem? Det är för att dem har erfarenheten, 30 år mer än mig om just livet. Ibland har jag tvivlat på mig själv, tänkt att jag överdriver när jag hellre väljer att kursa istället för att festa, när jag planerar år i förväg och sparandet av pengar för det… Men de har alltid sagt nej! ”Det är hur coolt som helst, fortsätt med det du gör!!”…  Ni ska bara veta hur mycket det betytt för mig och min resa alla dessa år… 

Det är inte fel att inte satsa, det är hellre inte fel att satsa. 

Lyssna på dig själv och ditt hjärta.

Jag är inte gjord av pengar, men jag lyckas ändå.

Ingenting är omöjligt! ♥

11016795_10205354996853285_77008979392369465_n

 

by

Tips från coachen

No comments yet

Categories: Inspirations inlägg!, Jag som Fotograf

Försök och förverkliga din dröm utan att tänka på konsekvenserna som resultat.
(hehe…)

Sätt dig ner och börja skriva, planera inte. Se sen vart det bär. Skaffa skrivlust och självförtroende.
(ohja, den finns!)

Storyn. Vem skriver man det för? Syftet?
(eh.. inte för någon, egentligen. Syfte? Finns nog inget bra där alltså haha)

Planeringen. Persongalleriet. Vem/vilka ska boken handla om?
(Behövs inte mycket planering här inte!)

Show, don’t tell. Låt läsaren få uppleva känslorna.
(ohja..)


 

Mm.. jag lyssnar på nyhetsmorgon och deckarskolan och insåg precis att juste… Jag skulle ju skriva den där boken… Om jag vågar.. Men vafan, jag vågar! Bara det att innehållet kommer att innebära en hel del sanning och mycket kring störda relationer och knasiga situationer. I love it! Oj vad vi redan har skrattat åt detta. En titel finns redan. Boken kommer jag att skriva med hjälp av en person.. wie! Pepp.. :D


 

Fortsätter att leka bilder i arkiver apropå ingenting… Här är två vackra bilder jag tog för hur många år sen som helst…. Hur många intressen kan man ha egentligen..?

12-maj-2010-78.jpg 12-maj-2010-79-kopiera.jpg

by

Vad får ditt hjärta och slå?

No comments yet

Categories: Allmänt, Hästarnas dagbok., Inspirations inlägg!

Hoppas eran dag kommer att bli lika fantastisk som min! Jag har bara bestämt mig för att den ska bli det ;) Det enda tråkiga är att jag inte hinner med hästen min… Men fina N från samma stall tar hand om han. Puss på dig! ♥

Själv ska jag dansa massor idag!!

Det gör mig också gott i själen. Är långt ifrån duktig, men det blir bättre och bättre och jag kommer aldrig, aldrig släppa denna träningsform. Kanske att jag med tiden kommer och testa på lite olika stilar, dansa mer, dansa mindre, men aldrig sluta.

”Du har två fantastiska hobbyn..”

Nja… två? Jag har MASSOR. Hästarna (+frihetsdressyr/tornerspel/trick & tolerans/beridet bågskytte), dansen, fotograferingen (+modell), skrivandet och så elden som jag vill komma igång med… Sen en massa småkrams runt omkring. Snart även det jag tänker utbilda mig till i framtiden… hihi..

Jag tror inte på att det finns människor som inte har ett endaste intresse. Det gäller bara att finna dem! Eller att finna det som får själen att brinna lite mer, som får hjärtat att slå lite snabbare och lyckorusen att träda fram. Sen behöver man inte hitta en sak och bli världs-bäst på, det gör ju inte jag heller. Men jag tror att det är viktigt och hitta någonting här i världen som kan få oss att släppa loss för stunden och bara leva i nuet för sedan kunna se framåt, en utveckling i det man gör så att man kan blicka tillbaka och minnas det…

wpid-fb_img_1432154260148.jpgIMG_8990

by

En dröm att sikta mot

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥, Hästarnas dagbok., Inspirations inlägg!

…Son of a Liar…

IMG_9970
Ior, min Ior… Det känns helt fantastiskt att ha den hästen vid min sida. Där vi utbildar oss tillsammans, och med de nya kunskaperna jag får med honom kan jag utbilda andra, hästar som människor. Jag ska ha en ny elev snart och ser verkligen fram emot det!! Älskar när man lyckas inspirera och vägleda till en trevligare och roligare relation till sin häst.. Det finns ju så MYCKET man kan göra :D Och hela tiden med ett öppet sinne så utvecklas man själv, hittar nya vägar och lösningar för att sedan kunna dela med sig av dem till andra. Mina favoritområden är just frihetsdressyren, både markarbete och nu även dressyr-ridning utan huvudlag. Toleransträning, beridet bågskytte, tornerspel, AR inspirerad dressyr-ridning, lite hoppning och nu även trick-träning…

Men vet ni vad jag älskar mest?

Det är när jag lyckas höja andras självförtroende… När jag lyckas få ryttare/hästägare att våga tro på sig själva igen… Som när den lilla tjejen vågade rida och ställa lite krav på sin ponny igen (som bara hade kört med henne ett tag och gjort henne rädd), när hon plötsligt börja tro på sig själv igen att hon faktiskt visst klarade av att hantera och rida sin häst… Eller som den gången jag hälsade på min vän som red sin väldigt komplicerade ponny på ridbanan… Hon var ganska så förtvivlad så jag pratade med henne en ganska så lång stund… När jag sedan gick därifrån hade hon en mycket bättre känsla så även själva träningen med hästen blev tio gånger bättre. Min dåvarande pojkvän sa då till mig ”Freja… du borde bli ridlärare!” efter att ha hört vårt samtal. Och då hade jag inte kollat och hjälpt till med självaste ridningen, utan bara ändrat vännens inställning till den. Den mentala biten. Och vet ni vad..??? Jag blir genast peppad till att utveckla mig själv på den fronten, kanske utbilda mig till mental tränare ? Med tanke på att jag själv vuxit upp med enorm prestationsångest, ögon i nacken och en känsla där kärleken till hästen varit viktigare än allt annat så att det inte spelat någon roll att den står på två ben, drar med mig, gör mig rädd osv… Man ville bara att allt skulle fungera. Hur fantastiskt vore det inte och hjälpa dessa människor? …och hitta en lösning och väg för dem till hästen de faktiskt känner så starkt för men sitter fast med för stunden tack vare svåra situationer. Med hjälp av att ändra dessas människors inställning OCH att hjälpa dem hitta en balans i träningen…. Åh, DET vore drömmen för mig…

IMG_9395

by

Ljusglimtar i mörkrets sken

No comments yet

Categories: Allmänt, Inspirations inlägg!

☆☆☆ Godnatt eller godmorgon,
när du nu läser det här ^^ ☆☆☆

Jag måste bara säga att jag älskar hösten, det plötsliga kalla och mörkret som leder in en till mysstämningar. Levande ljus, varmt te, sitta inne med mysigt sällskap och lyssna till vinden som slår utanför. Kanske efter ett par kalla men givande timmar i stallet. Man uppskattar den där varma koppen och pausar i livet lite extra då. Sen, hur mysigt är det inte och spontant få krypa in sig i killens/tjejens/kompisens jacka och bara sno åt sig lite värme?? Jag som är så liten brukar alltid få plats under allas stora jackor och tvångskrama till mig lite… hihi…

image

Och så får man använda halsdukar, stickat och mysiga tröjor! Sitter just nu inne med fina strumpbyxor från indiska, lång tröja, benvärmare och sockor… Dock med irriterad hals och tungt huvud, finns ju en baksida med allt. Men det är okej, för säsongen börjar ta slut och det är mest en massa lek som står på schemat för senhösten och vintern… barbacka galopper över de snövita ängarna… Pulka och skidor bakom hästarna… inga krav och inga prestationer…

Jag ska köra ett sista race nu på söndag. En veckas intensivt tränande, sen så ska vi bara få återhämta oss ett tag. Fortsätta träna, självfallet… men mer mys och bus som sagt…

image

Jag ser hösten som energigivande där man ger det sista av året och hela vintern som nervarvande där man tillåter sig och tagga ner och få längta till vårens ankomst och nya utmaningar… :D

Hur brukar ni tänka inför hösten? Vad är egentligen den bästa peppen för att tackla mörkret?

1 2 3