Categotry Archives: Jag som Fotograf

by

Jag har sökt till Gotland

1 comment

Categories: Jag som Fotograf, Mina Bilder

Impulsen jag hade förra veckan var att söka, knappt en dag hade jag på mig och snabbt välja ut fem bilder, skriva personligt brev, ta fram andra viktiga uppgifter och skicka iväg med posten. Om jag kommer in eller inte visar sig den här månaden, och jag hoppas verkligen! Var ute i sista sekund kan man säga.

Det är på Hemse, en folkhögskola och Fotolinjen som jag har sökt till är en yrkesförberedande utbildning för om man vill jobba med fotografi. Och det har jag gjort klart för mig att jag vill, även om jag tvekat på grund av den tuffa konkurrensen. Precis lika mycket som jag vill jobba med hästar som beridare och tränare, minst lika hård konkurrens. Men varför kasta bort ens talanger? Man vet ju aldrig hur långt man kommer om man inte testar?

Jag har ett stort mål i livet och det är att hela tiden älska livet och känna glädje i allt jag gör. Då underlättar det att kunna leva på sina hobbyn istället för att stå i kassan på konsum och bara drömma om det…. Hårt arbete krävs såklart, och säkert flera timmar bakom den där kassan för att lyckas, men ni förstår poängen. Jag ÄLSKAR att jobba inom vården, och kommer säkert att göra det på ett eller annat sätt resten av mitt liv. Men jag har andra mål, vid sidan av det. Just nu blir mina hobbyn ett extra arbete, men jag jobbar för att vården ska bli det som kompletterar mina hobbyn.

Så håll tummarna för mig nu att jag får börja plugga på gotland i höst. ♥
Om inte, så tar jag det då med andra planer.
För en sak är säker, jag behöver en förändring i livet just precis nu.

Här är bilderna jag skrev ut och skickade in…. 

IMG_1368 IMG_1393 IMG_2347 IMG_9908 extra gulli

by

Tre utav mina bilder

No comments yet

Categories: Bilder & Fotografier, Jag som Fotograf, Mina Bilder, Nordic Knights

Under träningshelgen hängde min gamla trotjänare med, herr kamera! Stackars lilla kameran ska snart få pensionera sig och kanske få gå till någon mindre ambitiös medlem i familjen medan ägarinnan som vill utvecklas köper något nyare. Min mamma tog bilder heela långa helgen, tack!! En ganska stor bedrift med den kameran kan jag lova… Så det är med dessa bilder som jag sitter med och stirrar på hela nätterna nu och försöker göra något utav… Eftersom jag deltog på de flesta aktiviteter själv så kunde inte jag bidra med så mycket fotograferande förutom vid ett tillfälle som jag tog mig tid till och föreviga lite minnen! På de barocka damerna såklart :D Jag går faktiskt igenom dem före alla dessa andra på mig och min galning… ;) Vill ju publicera dem nu!! Och maila dem vidare till de eleganta modellerna… Den roligaste biten som fotograf är att få förmedla resultatet vidare till dem som väntar på det… 

Jag kommer och publicera de som (jag tycker) blev bäst här på bloggen inom tid, till dess får ni ett smakprov på tre fina av Carolina och hennes vackra friesersto!

IMG_6304 IMG_6310 copy IMG_6312

by

Min Facebook sida!

No comments yet

Categories: Jag som Fotograf

Ni är hjärtligt välkomna och gilla min nya Facebook sida…

freja truls photo

Jag ska försöka och uppdatera där flera gånger i veckan! En sida som helt riktar sig till mitt fotograferande och även en del skrivande, så jag kommer och sätta ihop texter/dikter/meningar till passande bilder. Men hjälp vad svårt det var och bestämma mig för vilket namn jag skulle ta!! Hade ett helt  annat i tankarna också som var superfint och ännu mer personligt, men anledningen till att jag inte valde det var för att det i framtiden inte skulle nå till flera, om det nu blir så att jag lyckas… Man vet ju aldrig… Det gäller ju som fotograf och hitta sin stil… Jag jobbar fortfarande på det… Hoppas ni gillar det!!

Nu har jag bara en större anledning till att sparka mig själv i baken och komma igång med fotograferingen igen :D sååå pepp!!

hands

 

by

Suget efter att fotografera….

1 comment

Categories: Bilder & Fotografier, Jag som Fotograf

Det känns nästan lite skamligt. Jag kollar på mina album på datorn och ser… två fotograferingar sen förra året, tre el fyra från året innan. Samtidigt som jag vet att jag har massor av bilder jag inte ens har kollat igenom. Många som säkert är helt magiska! Både på barnen som badar med surfbrädor midsommar 2013 och fina ekipage från en Honza träning år 2014…

Jag tjatar här hela tiden på att jag ska köpa min nya kamera… Jag har en budget… Det är på gång… Men till dess kanske det är dags och börja gå igenom gammalt som förtjänar att publiceras! Vi satsar på det till och börja med, tycker jag. Min dator här i knäet är en kämpe, jag måste börja rensa lite också…. Dags och ta hand om teknikprylarna lite. Dags och göra rubriken ”Fotografering” lite värdig igen.

IMG_0718IMG_0587IMG_5577

by

Jag vill inte bli bra, jag vill bli bättre…

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥, Jag som Fotograf

Då kommer jag till snacket om framtiden igen och det framtida yrket…. Det var ett tag jag kände att JA JAG VET, jag ska bli frisör vid sidan om alla mina intressen och hobbyn, och jag ska bli bra. Igår var jag och klippte mig, samt färgade hos en tjej som var… Hur ska man säga det, riktigt jäkla grym. Hon hade gått den utbildningen jag hade såfall tänkt mig och hon jobbade på en riktig kändis-salong, dit hela dramaten tar sig. När jag var hos henne så frågade jag lite om utbildningen, eller intagningen samt kände in miljön hon jobbade i. När jag gick hem därifrån så visste jag någonstans att nej, jag vill inte bli frisör. För jag skulle inte nöja mig med att bli bra, jag skulle vilja bli lika bra som hon och hennes omgivning, jag skulle vilja bli bättre… Och den tiden och de pengarna, de vill jag inte lägga på frisör-yrket, då skulle jag hellre vilja fajta mig in i… foto-yrket. Jag satt och inspirerades, drömde mig bort till fotoutbildningen på Gotland (folkhögskola bara) medan jag satt där och väntade på att färgen skulle sätta sig i håret…. Att jobba som fotograf är tufft och konkurrensen är hård, men där vet jag att jag har talangen, jag är bra och jag kan verkligen bli något.

Jobba 50 % med hästarna och 50% som fotograf? Kanske…  

Jag ska fösrt jobba minst ett år.
På ett år kan mycket hända.
Söka till farmen ska jag också göra haha….

wpid-2015-06-10-16.34.08.jpg.jpeg

IMG_9878 IMG_3949

 

by

dålig tålamod punkt nu

No comments yet

Categories: Frejas vardag, Jag som Fotograf

Jag vet preeeecis vilken kamera jag ska köpa. Bara det att jag måste vänta typ… en… två… månader !? Gaah. Vill bara ha den nu och experimentera sönder!!! Har fotograferat så fruktansvärt dåligt de senaste åren att det är pinsamt… Har såå mycket inspiration och så många runt mig som mer än gärna ställer upp för och modella… och bolla… och leka… Jag kan ju inte bara uppdatera om hur grym jag är på att mocka boxar och hagar hela dagarna…… :D

Med det tackar jag för mig. Imorgon kommer dagen att bli myyys deluxe. Så sov och dröm så sött mina sköna o osköna fast mest goa läsare.♡

image

^ That ^
- Fortsätt med det du brinner för och gör något bra utav det☆

by

Tips från coachen

No comments yet

Categories: Inspirations inlägg!, Jag som Fotograf

Försök och förverkliga din dröm utan att tänka på konsekvenserna som resultat.
(hehe…)

Sätt dig ner och börja skriva, planera inte. Se sen vart det bär. Skaffa skrivlust och självförtroende.
(ohja, den finns!)

Storyn. Vem skriver man det för? Syftet?
(eh.. inte för någon, egentligen. Syfte? Finns nog inget bra där alltså haha)

Planeringen. Persongalleriet. Vem/vilka ska boken handla om?
(Behövs inte mycket planering här inte!)

Show, don’t tell. Låt läsaren få uppleva känslorna.
(ohja..)


 

Mm.. jag lyssnar på nyhetsmorgon och deckarskolan och insåg precis att juste… Jag skulle ju skriva den där boken… Om jag vågar.. Men vafan, jag vågar! Bara det att innehållet kommer att innebära en hel del sanning och mycket kring störda relationer och knasiga situationer. I love it! Oj vad vi redan har skrattat åt detta. En titel finns redan. Boken kommer jag att skriva med hjälp av en person.. wie! Pepp.. :D


 

Fortsätter att leka bilder i arkiver apropå ingenting… Här är två vackra bilder jag tog för hur många år sen som helst…. Hur många intressen kan man ha egentligen..?

12-maj-2010-78.jpg 12-maj-2010-79-kopiera.jpg

1 2 3 4