Categotry Archives: Från mina tankar & mitt ♥

by

Redo för förändringar

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥

Vet ni vad? Jag är så redo för en förändring NU. Har suttit hela morgonen och planerat, det här året, nästa år och så har jag letat upp en skola… Såg att det fortfarande går att söka till den och jag har ett par dagar på mig… Mindre är 20 personer kommer att kunna komma in och jag tror verkligen på mig själv, jag kan ha en stor chans. Det kommer jag att fokusera på nu, idag och imorgon. Sen får vi se. Vore en dröm…. Berättar vad när jag har sökt. 

Det är lite rörigt i mitt huvud just nu, lite rörigt i mitt liv, många bitar ska sitta och prioriteringar ska göras. Vi hörs när vi hörs ✧

a2

by

Reload

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥, Hästarnas dagbok.

Så vart ska vi börja? Reload, laddar om. Två timmar var jag ute i skogen idag, joggade och det var så skönt. Gick in på nya vägar, kom ut på de gamla. Kände igen mig, såg nytt. Levde för stunden, bearbetade tankar och känslor, förberedde mig på nästa utmaning, rensade. Jag ska ta mig igenom mina stormar, och klarar jag klarar du!

Min häst är inte helt hundra, fokus på det.

Veterinären jag litar på är uppring och slutet av veckan bokar vi tid. Tänderna och munnen ska kollas, han luktar lite konstigt, nästan som om något skulle kunna vara infekterat. Känner igen det från Jacquard, Jacken hade lite problem med tänderna och samlade mat som en hamster vilket resulterade med att jag fick ”borsta” tänderna på honom två gånger i veckan, ta ut gammalt foder som fastnat mellan kinden och tänderna. Ior har nog inte samma problem, då hade vi märkt det vid förra ”kollen”. Men någonting är det, och lukten är desamma som Jacken hade. Dock inget som märks på några andra sätt. Han äter bra, dricker bra och reagerar ingenting när jag rider eller sköter om honom. Vad ska jag göra fram till veterinärbesöket? För att vara på säkra sidan, rida bettlöst. Samt vara extra uppmärksam.

Vad mer? Han är grinig, riktigt grinig. Går på de andra hästarna i hagen, ordentligt. Något jag, under våra snart sex år tillsammans, aldrig uppmärksammat tidigare. Kan det vara pälsen? Hästarna fäller just nu och vissa hästar påverkas mer, andra mindre av fällningen och pälssättning. Jag tvivlar. Borde inte det märkas på andra sätt då? Typ när jag sköter om honom, borstar, ryktar, kliar, känner och klämmer. Han njuter som han alltid gjort, vilandes med ena bakbenet. Som alltid. När jag rider då? Där är inget annorlunda, inget alls. Men varför går han på de andra hästarna..? De har princip fri tillgång i hagen, hagen är gigantiskt med både ängar och skog. Skumt.

Men vi ska få ordning på det, jag ska ta reda på vad som är fel. Det kanske går hand i hand, problemet i munnen med humöret, jag måste tro det just nu. Nästa vecka kommer det en tjej ut också, som ska hjälpa mig och passa in sadlarna jag har till honom. Hon ska kolla om dem fortfarande sitter okej och eventuellt stoppa om, om det behövs. Det känns bra, jag tror att hon är bra! Misstänker nämligen att hoppsadeln inte sitter så bra längre, och den akademiska har jag undvikit länge just av samma anledning. Tillslut så tänker jag mig och ha tre sadlar iaf, en till hoppning och busiga uteritter! Barbacka-padden och så en dressyr-vänlig som även är snygg för show/uppvisning. Jag håller med andra ord tummarna att dem jag har fungerar, eller att hon åtminstone kan göra något åt det.

Annars då? Jag ska försöka fokusera på det som händer just nu. Så ska fortsätta redigera lite bilder som jag vet att några förväntansfulla väntar på…. Sen får vi se. Ikväll tar jag in hästarna, tror jag promenerar med min. Vi behöver nog det, båda två… ♥

ior

by

Fantastiska lilla häst

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥, Hästarnas dagbok.

Igår när jag gick hem från jobbet så kände jag mig riktigt nere. Lyssnade ändå på musik, dansade med till låtarna och sjöng. Dans och sång bidrar ju alltid med glädje! Men någonstans så kunde jag ändå inte dämpa nedstämdheten… Så när jag ca en timme senare äntligen var hemma bytte jag om och styrde bilen mot stallet. Det var ingen ide och försöka sova och så vet jag att är det någon som kommer kunna få mig och glömma bort min ångest, så är det min häst.

Det fantastiska djuret lever i nuet, och den känslan smittar av sig på mig. När jag tillbringar tid med Ior så glömmer jag också bort tiden. När vi tränade ihop så levererade han, något otroligt. Vi tränade på ridningen utan huvudlag, och jämför man med tre pass tillbaka så är skillnaden idag från då ENORM. Det känns otroligt coolt att kunna kontrollerat galoppera runt där utan huvudlag när ridbanan inte ens är komplett… Tre stora öppningar med stor dragning… En mot stallet, en mot hagen och kompisarna och slutligen en mot ängen… Jag är helt mållös över att det vi jobbar på, nästa steg i vår utveckling är att plocka fram samlingen… Att samla honom utan huvudlag när det inte ens var ett år sedan vi, tillsammans, lärde oss grunden tillsammans…. Det är coolt.

Avslutade med lite trick som tydligt blir bättre och bättre och började passet med att imponera på en granne till stallet… Eftersom jag kunde klättra upp på staketet och utan att hålla min häst, be honom komma och ställa sig bredvid mig så att jag smidigt kunde få hoppa upp…

Nu är inte alla dagar bra, alla pass är inte perfekta och gårdagen vart en blandning av dem båda. Varje dag är ändå en ny dag i rätt riktning. Och jag är så otroligt glad över att ha ett intresse som får mig att glömma allt, precis allt. Har en stor livsförändring på gång, jag tror det. Kommer att sätta ord på det i veckan som kommer. Det är skitläskigt och en lättnad på samma gång… Jag vet vad jag behöver göra, jag måste bara våga göra det.

IMG_0774

 

by

Goals, pepp och check!

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥, Frejas vardag

Så härligt och klicka in sig här och se att så många av er besöker min lilla nätdagbok! Tack, oavsett varför ni gör det, så är det en mysig känsla och så peppar det mig att hålla dagboken lite mer levande.♥ 

IMG_3168

Igår så skrev jag några listor, lite goals, pepp och check var temat på dem. Jag kommer och sätta upp dem på väggen i mitt rum och påminna mig själv varje dag. Så att jag inte glömmer bort målen som ändå ger livet lite mer mening, så att jag kan påminna mig själv om vad som får mig att må bra igen när det dippar och så en liten checklista över framförallt diverse läkarbesök som jag borde göra…. En påminnelse över att ta hand om mig själv lite mer. Ett hett tips om man ska skriva lite liknande listor till sig själv är att göra det när man är lugn och på bra humör ;) Och att inte sätta så mycket deadline, så att man slipper den besvikna känslan fall man inte klarar det eller den stressande känslan över att försöka göra det. Ett stort mål för mig själv är att inte ha så himla brådis med allt, och att alltid göra mitt bästa. Gör jag alltid mitt bästa så kan jag acceptera att jag inte kan göra bättre än så.

På min goals lista finns bloggisen med, att skriva mer, helst varje dag! 

Jag är inte mycket för att skriva vad som helst, men jag är mycket för att skriva! Så det kan bli en positiv utmaning för mig, att hitta inspirationen så mycket som varje dag utan att det ska bli tråkigt. Vet själv med mig känslan när man hittat en favoritblogg som bara uppdaterar en gång varannan vecka… Men ska jag vara ärlig så läser jag inte topp-bloggar så mycket, utan roligast är ju när vänner eller bekanta bloggar!! Då klickar jag in mig mycket och jag gissar att majoriteten av er som läser det här är just bekanta med mig eller kanske till och med står väldigt nära mig.

Jag känner mig väldigt lugn och tillfreds just nu…

Jag vet att mitt år har varit tufft, och att många förändringar har rubbat mig många gånger men känner jag efter just nu så är jag bara tacksam. När jag själv är balanserad så har jag lättare för att förstå andras beteende också. För att inte ta åt mig när någon annan har tappat humöret, och för att se hela det mönstret. På senaste tiden har det varit otroligt svårt, i ett par månader har jag fått kämpa med mig själv att inte bli sårad av andras ord och beteende. Att istället försöka förstå grunden i det. Jag har fått lägga mig ner ett par gånger, med vetenskapen om att jag egentligen inte har fel. Jag har fått säga förlåt när det egentligen borde varit tvärtom, men för att göra situationen lugn igen. Det går inte att ändra på någon annan och därför försöker jag nu hela tiden ändra på mig själv istället. Tänka igenom, hur är jag som människa egentligen? En uppmaning till mig själv just nu är att alltid besvara andra med glädje i rösten, försöka le oftare och visa utåt mer kärlek och glädje. För det påverkar. Jag vet själv hur hela dagens inställning plötsligt kan ändras när man möter en människa som pratar med glädje i rösten. Kan jag då också ändras andra dagar till det bättre genom det, så varför inte? Samtidigt som det lurar min hjärna lite en sämre dag, att själv börja tänka positivt igen.

Jag tror att det är något man får jobba mycket på varje varje dag,
att tänka positivt.

Att omvandla sina tankar.

Det om något är inte det lättaste,
men otroligt värdefullt,
och en egenskap som är helt klart värt att försöka bli bättre på!

Tänk att det är något som kan ändra hela ens inställning till livet,
som håller hela livet. 

never-have-a-negative-thought-again-life-daily-quotes-sayings-pictures10556520_10153371577102371_3345443626595990321_n

by

Lite vad jag tänker på just nu

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥

Ännu en gång, Hej på er! Jag ligger i denna stund på min nybäddade säng och lurarna i öronen, självklart med musiken på också. Jag har funderat lite på hur jag ska skriva det här inlägget, men antar att det bara är och köra. Skriva på, så får vi se om jag publicerar eller inte…

Hoppas allt är bra med er! Själv mår jag sisådär, men egentligen ganska så bra. Har det väldigt intensivt med jobb och hela jobbet har det svårt just nu, så är det någon som känner för att jobba som personlig assistent åt världens härligaste kille? Ca 20 min från slussen, i orminge. Hör av er såfall så kanske jag kan koppla er vidare, vi är riktigt underbemannade. Därför har jag inte riktigt så mycket energi kvar åt att ta tag i så mycket annat här i livet, men jag har ändå tagit mig tiden till och fundera på det. Vad vill jag egentligen? Hur vill jag leva mitt liv och hur ska jag nå mina drömmar utan att tappa bort mig själv på vägen. Vad är rimligt just nu? Lite sådant har jag funderat på… Låtit hjärnan samarbetat med hjärtat lite, antecknat och funderat. Planerat, steg för steg. Prioriteringar. Jag kommer att skriva ett inlägg om det här, nästa inlägg tror jag. Då får ni veta vad och hur jag tänker kring ridsport, framgångar, motgångar, ivrighet och pressen kring media. Men även hur jag tänker kring min framtid, vad är rimligt för en tjej som mig när man bor i Stockholm och har en häst inackoderat?

Jag vill inte tappa mig bort här och nu i jakten på mina drömmar eller det där livet jag egentligen vill leva. Jag måste kunna leva lika mycket nu, för ingenting spelar någon roll om tusen år. Ser man ett ljus i tunneln så kan man kämpa sig igenom den, men är det som ett bottenlöst evigt mörker så är det inte värt och försöka passera den. Tunnlar är något vi kommer och möta hela livet, och vi måste orka kämpa oss igenom dem för och kunna uppskatta ljuset mer. Men du måste kunna se det, tro på det. Annars är det meningslöst.

Lite poesi vart det allt också… Jag kommer nog att publicera det här. Jag kommer även och göra om bloggen och dess olika sidor brutalt här näst. Jag har lite andra insikter om livet just nu. Och vet ni vad? Det är en ren jävla lättnad.

Ni kanske kommer och förstå det när ni läser nästa inlägg.

På återseende vänner.
KRAAM och Glad Påsk på er♡

image

image

by

Min stora svarta skugga

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥, Hästarnas dagbok.

Idag gick vi ut i snöslasket, jag och min vän på fyra ben. Vi gick den så kallade prinsess rundan, eftersom det är en gammal prinsessa som bor där. Eller, hon äger alla husen runt omkring den vägen och vägen kallar vi efter henne. När man går på den vägen så passerar man vattnet, en sjö som ligger intill och på andra sidan sjön så ser man en stad som alltid lyser. Ibland så visar sig månen i horisonten tillsammans med miljontals stjärnor, eller så färgar solen hela himmelen rosa. Men idag så var det bara molnen som täckte månen med flingor som svagt blåste ner på oss. Det var precis lagom ljust för att inte behöva använda någon lampa, och lagom mörk för att göra en siluett av min vän vid min sida. Och där gick jag, sneglande på honom som en enda jättestor skugga och en otrolig häftig känsla strömmade genom mig… Hur ballt är det inte att kunna dela ett liv, kommunicera och få arbeta tillsammans med kanske ett av världens vackraste djur..? Det gäller och hitta dagens alla ljusglimtar och idag fann jag dem, hos min stora svarta skugga.

citat

 

 

by

Vad väntar jag på?

2 comments

Categories: Från mina tankar & mitt ♥

För lääänge sedan gjorde jag en sida på facebook, vid namn ….hmmhmhm…., men den är inte offentlig… än.. Varför är för att jag först inte riktigt hade ”ensamrätt” till namnet så därför valde jag att inte publicera eller att använda det överhuvudtaget. Men för några månader sedan så fick jag klart för mig att namnet var ”mitt” om jag ville, och att jag då kunde bygga upp något på det…. Jag har ett instagram konto under det namnet också men inte publicerat vare sig några bilder eller kontot…

Svårt det där, ibland undrar jag varför jag ska ha så många olika namn till allt. Har funderat en del på det där, gör det hela tiden. Jag använder ju ”Art of Liberty”, lite som ett samlingsnamn för allt jag gör och för vem Trulsdottern egentligen är. Trulsdotter är mitt mellan namn (snart efternamn), något enormt personligt, fint och lätt att komma ihåg – därför använder jag det som länk till bloggen. Krångligt. Varför kan/kunde jag inte använda trulsdotter till allt? Så som många ändå gör, använder sitt riktiga namn genom allt. .. Men jag har så fruktansvärt mycket jag vill lyckas med och det här tredje namnet, är något jag ska hålla isär från mig och det personliga. Därför att det kommer inte att handla om mig, utan om något helt annat. Ni ska få se….

Så..Vad väntar jag på? Varför publicerar jag inte sidan för? Riktig bra fråga faktiskt. Därför har jag bestämt mig nu, till helgen ska jag äntligen ha publicerat min första facebook sida som legat och väntat på uppmärksamhet i flera månader. Så roligt!!!

Någon som kan gissa vad?

wpid-2015-02-03-16.35.10.jpg1

by

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥

Det gör ont i hjärtat när jag ser det som påminner mig om dig.Ibland undrar jag vad som var fel. Men jag kan bara göra mitt bästa och hade jag kunnat gjort något annorlunda så hade jag nog gjort det. Väntar bara på att känslan ska sluta hugga och istället börja slå för något annat. Jag känner inte ens dig…. och du trodde du lärde känna mig, men vart tog du vägen sen? ♡

image

image

by

ge ALDRIG upp!

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥, Frejas vardag, Inspirations inlägg!

Det är en fantastik känsla att få förmedla det man en gång kände, att kunna bekräfta något som någon annan funderar på… Igår så dansade jag magdans igen, första lektionen efter sportlovs-veckan. Jag har dansat i ungefär ett år nu, men med lite vinter och sommar uppehåll då… Jag har precis börjat få till vissa rörelse, kan skaka axlarna och gå samtidigt haha… vilken var en omöjlighet för mig i början utan att skaka hela kroppen samtidigt! Det är så häftigt och känna hur en sådan sak, som att svårigheten över att kunna kontrollera sin axlar, kan släppa bara man ger sig själv och sin kropp lite tid….

Du är ju jätteduktig! Har du dansat länge?
Tränar du mycket hemma?

I omklädningsrummet efter lektionen pratade vi tjejer lite kort, och precis som förra teminen fick jag höra av dem andra att jag var duktig… men OJ, tack liksom ♥ Fina människor!! Samtidigt så förklarade jag för dem att jag hade skiitsvååårt när jag precis började dansa… att jag dansat ett tag nu men valt och stanna kvar i nybörjar-grupperna… Att det dem känner är så svårt nu kommer att släppa!! Bara dem ger sig själva tid och inte ger upp… Mycket släppte för mig, det kommer garanterat släppa för dem också…. Och nej, jag tränar inte mycket hemma, hur skulle jag hinna det haha?? :D

Jag tjatar ju jämt om det i bloggen, men det gäller ju verkligen ALLT.

Alla är vi nybörjare i början, och ger vi inte upp så går vi framåt. Så enkelt är det, inte svårt alls. Med lite vilja och kärlek för det man gör (viktigt viktigt!!) så går man bara en väg och det är framåt. Oavsett om man backar ibland, tar snesteg eller ramlar ihop i en stor hög haha… Ni förstår vart jag vill komma? Aldrig är någonting för sent heller… dum jäkla påhitt att något skulle vara för sent att lära sig. Kom igen, vi lever bara en gång (vad vi vet), ta vara på det livet. ♥

IMG_9031

by

Jag vill inte bli bra, jag vill bli bättre…

No comments yet

Categories: Från mina tankar & mitt ♥, Jag som Fotograf

Då kommer jag till snacket om framtiden igen och det framtida yrket…. Det var ett tag jag kände att JA JAG VET, jag ska bli frisör vid sidan om alla mina intressen och hobbyn, och jag ska bli bra. Igår var jag och klippte mig, samt färgade hos en tjej som var… Hur ska man säga det, riktigt jäkla grym. Hon hade gått den utbildningen jag hade såfall tänkt mig och hon jobbade på en riktig kändis-salong, dit hela dramaten tar sig. När jag var hos henne så frågade jag lite om utbildningen, eller intagningen samt kände in miljön hon jobbade i. När jag gick hem därifrån så visste jag någonstans att nej, jag vill inte bli frisör. För jag skulle inte nöja mig med att bli bra, jag skulle vilja bli lika bra som hon och hennes omgivning, jag skulle vilja bli bättre… Och den tiden och de pengarna, de vill jag inte lägga på frisör-yrket, då skulle jag hellre vilja fajta mig in i… foto-yrket. Jag satt och inspirerades, drömde mig bort till fotoutbildningen på Gotland (folkhögskola bara) medan jag satt där och väntade på att färgen skulle sätta sig i håret…. Att jobba som fotograf är tufft och konkurrensen är hård, men där vet jag att jag har talangen, jag är bra och jag kan verkligen bli något.

Jobba 50 % med hästarna och 50% som fotograf? Kanske…  

Jag ska fösrt jobba minst ett år.
På ett år kan mycket hända.
Söka till farmen ska jag också göra haha….

wpid-2015-06-10-16.34.08.jpg.jpeg

IMG_9878 IMG_3949

 

1 2 3 4 5 22 23