Categotry Archives: Allmänt

by

Jag har bestämt mig!

4 comments

Categories: Allmänt

Hej alla fina!

Så roligt att se att ni fortfarande klickar in er här trots min paus. Det har hänt en hel del sedan jag skrev här sist. Jag har bland annat blivit inbjuden till Gotland för intagningsdag, där jag kommer och få bekanta mig med skolan, intervjuas samt göra en foto-uppgift. Ni får väldigt gärna hålla tummarna för att det ska gå bra! Sedan om jag lyckas komma in på skolan eller inte och om jag kommer att tacka ja, det tar jag när det kommer.

För övrigt så går träniningen med Ior bra. Vi har tränat beridet bågskytte igen för Emil, andra gången nu och jag känner mig mer fast i den sporten än någonsin. Har beställt en båge och pilar från honom, och längtar varje dag till att jag får hem det så att man kan börja träna ordentligt! Tornerträningen är även den i full gång och jag tycker att alla gör ifrån sig riktigt bra och går framåt. Själv börjar pricksäkerheten bli bättre, speciellt på dem små ringarna så länge jag fokuserar. Samma fokus som på bågskytte, fokus på målet! Viktigt viktigt ;)

Snart är det dags för första välgörenhets jobbet. Det blir nu i helgen och då åker jag och Ior iväg och leker lite riddare till barnens ära. Jag kommer även få lite mer ansvar över en del media uppdatering för tornerlaget, så roligt! Och snart (innan skokloster spelen någon gång), så åker jag till Patriks gård och får göra massor med roliga saker, lite hantverk och liknande. Längtar massor till det!!

Jag har även haft lite mer lektioner i blandade ämnen, lite toleransträning, frihetsdressyr och förberedelse för inridning… Har även börjat boka in fler lektioner på mitt annars rätt så pressade schema och det känns fantastiskt ärofullt att flera har tagit kontakt och vill träna med mig.

Och om vi ska fokusera här och nu så ska jag berätta att jag har bestämt mig för att helt och hållet sluta blogga, åtminstone på samma sätt som innan. Däremot så känner jag mig enormt inspirerad, både av mina elever och mina nya som gamla tränare att fortsätta göra ”min grej”. Så absolut så kommer ni att få höra mer av mig i framtiden, men i annan form på annat sätt. Jag känner att jag har skrivit färdigt om livet just nu och vill satsa mer på det ”verkliga livet” och mina framtida yrken. Men kommer självklart att dela med mig om det också i skrift, så ni blir inte av med bloggandet helt och hållet.

Så kan det här vara mitt sista blogg-inlägg här på trulsdotter.se? Jag tror det, vilket känns lite sorgligt men också bra. Som att man är påväg in i någon form av nystart. Det kommer att bli toppen!

Jag önskar er en fin dag allesammans och tack för den här tiden och för att ni tagit er tiden och läsa mina inlägg ♥ Massor med kärlek till er ♥

IMG_9020

by

Blogg pausar

No comments yet

Categories: Allmänt

Hej alla fina som klickar in er här!

Min blogg bråkar med mig för mycket, jag kan ha gjort ca fem inlägg som inte velat publiceras alls… så jag pausar med skrivandet nu för ett tag. Jag har också tappat andan för att skriva just nu, kommer lägga mig på en mer proffsig nivå i framtiden. Återkommer när/om det blir av.

Ha det så gott så länge. NJUT nu av solen massor massor…♡ Kraam!

by

Att ibland få det bekräftat

No comments yet

Categories: Allmänt

Det är med lite blandade känslor som jag går och lägger mig idag. Hade en riktigt duktig tjej ut till stallet, en sadelmakare som också (nästan en självklarhet?) kan kolla om ens sadel ligger bra, om den behöver stoppas om eller liknade.

Hon tog riktig god tid på sig att först känna igenom hela min häst, bogar, rygg, länd… Ja allt som påverkas av sadeln. Hon var glatt överraskad över att han… hör och häpna, var så fin! Hon klämde ganska ordentligt och han reagerade ingenting. Hon sa även att han var väldigt välmusklad, rejäl och fin. Hon sa att nio av tio besök träffar hon på hästar med sadel relaterade problem. Dessa ord gör mig glad, det gav mig en bekräftelse att jag gör något rätt. Att jag lyckas lägga upp träningen rätt och han varit noga/försiktig vad gäller utrustningen. Orden gör mig samtidigt lite ledsen…. Att det är så många hästar som far illa till för att man inte är tillräckligt noggranna med utrustningen och ridningen….

Hur gick det med sadlarna då?
Jag känner att det är lite ointressant att skriva för mycket om sadlarna, om hur dem satt och liknande, jag har efter dagen bestämt mig för att inte använda någon av dem långsiktigt. De var inte fyskam, detaljer orkar inte jag gå in på men jag är så fruktansvärt noga så dem får, trots att dem satt okej, ryka med tiden. Efter lite rådfrågande så har jag bestämt mig för att sälja den akademiska sadeln, som inte satt fyskam som sagt, som är riktigt fin, men som i slutändan inte kommer att vara det mest optimala för det jag vill hålla på med en lång tid framöver, tornerspel (30 kg extra vikt), show, action… Hoppsadeln är pernament stoppad, man kan alltså inte stoppa om den. Den satt faktiskt väldigt bra! Men, nu kommer vi till men som är problematiken med stoppningen… Den har börjat hårdna samt har en liten knöl som vi inte kommer kunna göra något åt. Det kan vi alla räkna ut att det inte alls är optimalt om jag vill behålla hans fina rygg. Den sadeln kommer jag, trots att den får ryka, inte att sälja till någon annan… Varför inte? Jag skulle kunna lätt kunna få 3000 – 5000 kr för den, utan att nämna knölen som finns och att den börjar bli hård, men vem gör ens så?? Jag vägrar låta någon annan häst gå runt med något sådant så det får istället bli en projektsadel för något annat istället… hmm.. förslag?? Stol? Sadel till trähäst? Vi får la se. Den är lite helig för den har varit med Ior typ hela hans liv här i Sverige haha… galet egentligen!

Jaha… vad ska jag ha nu? Jag vet inte riktigt men min spontana tanke är att hitta en engelsk dressyr/allroundsadel som passar både mig och hästen min. Som jag kan ha på uppvisningar, om jag pimpar den lite såklart ;) annars så får jag leta runt lite vad som finns på marknaden…. Huvudsaken är att den ska ha en fast bom, och att den ska sitta bra på hästis bästis ♡

Jisses…. har alltså fem överflödiga sadlar just nu som borde säljas…. Syrrans ponny Hugo lånar en av dem… + en bomlös jag inte alls använder… Lyxfällan nästa??? 😂

image

Vi 2012 ♡

by

Knäppis hästis!

No comments yet

Categories: Allmänt

Lugn vecka = tokig ponny. Det märks så tydligt på min häst att han mår som bäst när man håller igång träningen. Den här veckan har varit väldigt lugn för honom, såpass att han blir extra extrovert av sig när man ska jobba lite. Jag skrev om det tidigare i veckan som tyvärr inte vart publicerat, men jag försöker igen nu då. Här nedan har ni en liten bild av hur han kan bli efter flera dagar i hagen..

Det var springa iväg, alla hovar upp i luften. Nästan vända rumpan till. Gå emot. Vifta med frambenen och sen tillslut…. Efter tio minuter lyckades jag få honom att tagga ner lite, att lugna sig, slappna av och bli lite mer kontaktbar…. När jag sedan släppte ut han i hagen… SÅ FORT grimman var av satte han av i full kareta 😂😂 snacka om ”free spirit”, älskade häst. ♡

Glad Valborg på er förresten!
Min starkaste Valborgs minne var när jag red med en gammal kompis på hennes coola islänningar och vi red till brasan…. Därefter var det fest och vi var cowboy klädda ;) gymnasietiden för hundraelva år sedan. Den första av tre skolorna som jag gick på. Ett annat starkt minne är från när jag åkte på samma moppe med tre andra utan hjälm och vi var såå nära på att vurpa i hög fart… Jisses säger jag bara…

Igår hadde jag istället lite lektioner med blandat tema… Lite basic AR och så frihetsdressyr både uppsuttet och från mark! Så roligt när människor hör av sig till mig och vill träna, jag försöker självklart prioritera den tiden då! Annonserar inte ut mig som tränare än även fast jag kan det, men jag säger inte nej fall intresset finns och träna för mig. ☺

Hoppas ni fick en fantastisk kväll igår och en fin valborg! Snart är det en ny vecka med nya tag igen💪
Kraam på er.♡

image

by

April, Maj…Juni…

No comments yet

Categories: Allmänt

Om mindre än tio dagar har vi kommit in till maj… April har bara svept förbi mitt liv, det känns lite som igår mars gick mot sitt slut… Tiden går fort som man brukar säga, eller så gör den inte det? Tid är ju bara något vi människor har hittat på, det är väl vårt sätt och kunna strukturera upp våra liv. I quest. Tänk om man skulle få slippa det för en stund? En vecka, en månad, flera dagar i alla fall…. Undra om vi människor skulle må mycket bättre då. Mindre stress. Klockan finns inte. Vissa skulle väl kanske få panik av bara tanken, men jag tror ändå någonstans bara att det skulle vara nyttigt… Att ”tvingas” leva här och nu.

Är det någon som verkar riktigt bra just nu så är det min lilla häst. Han är fin i hullet och lugn i sinnet, stimulerad och vi har verkligen lyckats hitta en balans av träning och vila. Det känns fantastiskt! ”Problemen” vi hade i början av året märks knappt av, inte alls i samma stora grad.

Jag inser att det händer massor nästa månad, för mig och Ior… Vi ska träna för tränare igen i beridet bågskytte… delta på tornerträningar och så medverka under ett ”ridderligt” uppdrag… Ser verkligen fram emot det!

För övrigt så väntar jag på en förändring, och jag hoppas att när den sker så kommer det att märkas utåt på mina sociala medier också… Vi får la se… Det var lite smått och gott från mina tankar just precis nu…

Önskar alla en härlig vecka! Tänk er och se den på allra bästa sätt framför er. Då kommer den att bli det också. Kraam!

image

Diiino & hans lillmatte o jag♡

by

Kaaaaoos!

No comments yet

Categories: Allmänt

image

Hahah kom och hjälp mig någon? Vad håller jag på med? Varför lyssnar jag inte på min kropp och mig själv? Utan bara kör på. Har inte kunnat sova en blund idag, och ska jobba min fjärde natt av fem. Kaos dag verkligen, men min syster hjälpte mig med min häst i alla fall. Tack♡

Vad skulle jag vilja just nu egentligen? Jag skulle vilja hyra en stuga på landet, stalla in min häst i närheten och bara få andas. Det är för mycket ups and downs just nu att jag inte har så mycket koll längre på min omgivning. Min kropp skriker och jag får tacklas med mina tankar hela tiden. Tänk positivt, tänk positivt. Skrattar lite åt det hela för någonstans så mår jag ju väldigt bra, även om kroppen säger ifrån och psyket skulle behöva ett lååångt brake. Kom och kidnappa mig, någon?

Dags och börja ta hand om mig själv kanske? Att det ska vara så svårt ibland….

image

by

Rådsmöte med Nordic Knights

No comments yet

Categories: Allmänt

Hej på er!
Är just nu i denna stund påväg hem från rådsmötet med tornerlaget jag rider med, Nordic Knights. Blev idag även tillfrågad om att få sitta med i rådet som en representant för ”beridna medlemmar i alla grenar”, och för att det är nyttigt med lite yngre ögon. Blev glatt överraskad och tackar självklart ja. Tack för förtroendet!

Jag ser verkligen fram emot året med ett stort och sen några lite mindre evengemang. Det kan bara bli bättre nu känns det som och för mig känns det även lite som en nystart med nya spännande uppdrag och nya hästar vid min sida… Som en fantastisk resa som jag hoppas ni fortsätter och följa…

image

För övrigt så är jag på mina gamla hemtrakter den här helgen och besöker min kära mor, hälsar på barndomshemmet och gården jag växte upp… Bilden nedan är på ett fantastiskt hus som min familj bodde i ett år.. Numera arbetsplats och matsal på gården.. coolt va? Otroligt vackert på sitt egna lilla sätt tycker jag… Jag är så jäkla stolt över min pappa som en gång i tiden faktiskt skapade ”Roo Gård”, utan honom hade inte den fantastiska gården gett så många människor så mycket möjligheter… Inklusive ridskolan och alla dess elever… Stolt är jag också över mamma som bor kvar och som fortfarande jobbar med en av pappas drömmar. En egen historia i sig… Men mina föräldrar är fantastiska,  pappa var och jag är otroligt tacksam och stolt över att vara deras dotter.♡

image

1 2 3 4 5 132 133